Vjera Mujović

Vjera Mujović skrhana zbog velikog gubitka: Ona mi je bila porodica

Autor:

04.09.2024 19:30

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Smrt Rade Đuričin veoma je potresla njenu prijateljicu Vjeru Mujović



Smrt Rade Đuričin potresla je danas domaću javnost. Čuvena glumica napustila nas je u 91. godini života i iza sebe ostavila neutešnu porodicu i prijatelje.

Glumica je igrala u stotinama predstava, a u mnogima rame uz rame sa velikom prijateljicom Vjerom Mujović koja se povodom smrti Rade Đuričin danas oglasila.

Stefan Tomašević/ATA Images

 

- Glumile smo zajedno u stotine predstava. Prvo ja kod nje, a onda ona kod mene. Rada je bila pre svega veliki čovek – rekla je vidno potresena Vjera.

- Ona je moja porodica. Ona je bila moja porodica. Posle mame, tate i tetke ona mi je bila sve na svetu.

Pročitajte Ljubav je trajala 54 godine - Suprug Rade Đuričin bio je ovaj ugledni gospodin, ovekovečen je na filmu

Ti trenuci našeg razgovara pre predstave i posle predstave kada smo bile najumornije, te kritike, te analize, naše ludosti...

Rada je bila najzanimljivija kada smo bile same. Bila je do kraja iskrena. Fantastična!

Dalibor Danilović

 

Ja ću je pamtiti po njenoj lucidnosti, duhovitosti. Jednoj dubokoj dobroti – zaključila je Vjera za „Ona.rs“.

Podsetimo, Rada Đuričin rođena je 31. maja 1934. u Vršcu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Studije glume upisala je 1954. nа Аkademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Josipa Kulundžića, zajedno sa Radmilom Andrić, Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Batom Živojinovićem

Glumu je diplomirala 1958, da bi naredne godine završila i jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Njena debitantska uloga je rola Ane Frank u predstavi Dnevnik Ane Frank Narodnog pozorišta u Beogradu. Bila je članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1958. do 1998. godine.

Pročitajte Pozdravio se sa Holivudom, bio cimer sa Bjelom - Ovo je sin Rade Đuričin, iznenadićete se čime se bavi

Sarađivala je sa najuglednijim rediteljima, a tokom duge i plodonosne karijere  igrala je i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Ateljea 212, Zvezdara teatra, KPGT-a, Bitef teatra, Malog pozorišta „Duško Radović“, Narodnog pozorišta u Nišu i u Užicu, Madlenijanuma, i drugih.

Najviše uloga odigrala je u svom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u čijem je saopštenju navedeno da će glumica biti sahranjena u rodnom Vršcu.

Komentari. (0)

Loading