Zadnji voz za Čačak: Bora Đorđević sam izabrao mesto na groblju gde će počivati

Autor:

05.09.2024 17:50

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Sahrana Bore Đorđevića biće održana u subotu u Čačku



„Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik, ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik. Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu.”

Poslednja želja čuvenog rokera biće ispunjena. Sahrana Bore Đorđevića biće održana u subotu u njegovom rodnom gradu, kao i komemoracija, a dan ranije, u petak, u Čačku će biti proglašen Dan žalosti.

Profimedia

 

Gradonačelnik Milun Todorović istakao je da je Bora bio simbol Čačka i da se ponosio time.

Slavni muzičar sam je izabrao lokaciju na gradskom groblju i ostavio mu amanet da spomenik budu dve gitare, baš kako je rekao u pesmi.

Pročitajte Poznato gde će biti sahranjen Bora Čorba - Poslednja želja legende rokenrola biće ispunjena

- To je pominjao pri susretima poslednjih godina. Uspeo je da me nagovori da odemo na gradsko groblje i rekao: „Ovde ću da počivam” – rekao je Todorović, a prenosi glas-javnosti.rs

Antonio Ahel/ATAImages

- Jedna ulica u gradu dobiće njegovo ime i raspisaćemo poziv za mlade umetnike, za jedno umetničko delo koje ćemo postaviti tamo gde je bilo Borino ćoše, koje tako i danas zovemo.

Podsetimo, lider „Riblje čorbe” preminuo je 4. septembra u bolnici u Ljubljani, gde je poslednjih dana ležao na specijalnom odeljenju. 

Pročitajte Bora Čorba u Hrvatskoj nije bio baš omiljen, Vedrana Rudan nije mogla da prećuti, evo šta je poručila

U subotu, u velikoj sali Doma kulture u Čačku, održaće se komemoracija, a od 13 sati na gradskom groblju porodica će primati saučešće. Opelo počinje u 14 časova.

Komentari. (0)

Loading