Bora Đorđević

Komemoracija Bori Đorđeviću: Supruga Dubravka skrhana od bola, sin i ćerka neutešni, tu su i Miroslav Ilić, Vlado Georgiev...

Autor:

07.09.2024 11:55

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Komemoracija Bori Đorđeviću u Čačku



Srbija se danas oprašta od jednog od svojih najvećih muzičara i pesnika. Legendarni Bora Čorba biće sahranjen u rodnom Čačku, po sopstvenoj želji.

U gradskom domu Domu kulture održana je i komemoracija Bori Đorđeviću. Pored neutešne porodice, događaju priređenom u znak sećanja na čuvenog rokera prisustvuje i mnogo poznatih lica.

Antonio Ahel/ATA Images

 

U prvom redu su supruga Dubravka, koja ne može da sakrije suze, i Borina deca.

Skrhana od bola, Borina udovica primala je izraze saučešća od Vlade Georgieva, Gorana Šepe iz "Kerbera", Miroslava Ilića, Miše Mijatovića, ministra kulture Nikole Selakovića...

Pročitajte Zadnji voz za Čačak - Bora Đorđević sam izabrao mesto na groblju gde će počivati

Ovim tužnim povodom u Čačku su danas i rok kritičar Petar Peca Popović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba", članovi Borine "Riblje čorbe".

Antonio Ahel/ATA Images

 

Neutešni su i Borin sin Boris i ćerka Tamara, deca iz prvog braka sa Draganom Đorđević.

Tamara, inače njegova pastorka, bila je mnogo vezana za Boru, ovo su za nju veoma bolni trenuci.

Antonio Ahel/ATA Images

 

Miroslav Ilić, iako iz sasvim druge muzičke branše, uvek je imao poseban odnos sa slavnim rokerom. Tokom govora nije uspeo da zadrži suze:

"Dragi Boro, ja se nisam često opraštao, možda nisam najvičniji, ali se nadam da te neću obrukati. Bila je velika privilegija i uzbuđenje podelti sa tobom zlatno doba muzike na ovim prostorima. Bilo je uzbudljivo i privilegovano. Ti na tvom, a ja na mom frontu..."

Antonio Ahel/ATA Images

 

"Što se mene tiče, tamo na tom frontu sve što si radio bio si najbolji i najveći, svi mogu da ti pljunu pod prozor. S ponosom sam isticao da smo drugari iz škole. Zamoli svog anđela da pogleda svoj dom, počivaj u miru i neka ti je večna slava", rekao je na kraju "slavuj iz Mrčajevaca".

Opelo na gradskom groblju u Čačku počinje u 14 sati.

Antonio Ahel/ATA Images

 

 

Komentari. (0)

Loading