Bora Đorđević

Ukrstite dve gitare, nek’ to bude spomenik: Poslednji oproštaj od Bore Čorbe, dirljive scene sa groblja u Čačku

Autor:

07.09.2024 14:10

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Sahrana Bore Đorđevića u Čačku, poslednji oproštaj od rok legende



Tužan dan za srpski rokenrol i muzičku scenu uopšte. Došao je trenutak da jednog od najvećih, najboljih i najpopularnijih ispratimo u večnost.

Sahrana Bore Đorđevića održava se u Čačku, čime je ispunjena njegova želja da počiva u rodnom gradu.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Posle komemoracije u Domu kulture, kojoj su prisustvovali članovi porodice - supruga Dubravka, sin Boris, ćerka Tamara, kao i brojne kolege, u 14 časova na gradskom groblju počelo je opelo.

Pročitajte Komemoracija Bori Đorđeviću - Supruga Dubravka skrhana od bola, sin i ćerka neutešni, tu su i Miroslav Ilić, Vlado Georgiev...

Tokom komemorativnog skupa, potresne govore održali su, između ostalih, folk pevač Miroslav Ilić i članovi “Riblje čorbe”, posle čijih su reči mnogima krenule suze.

“Dragi naš Boki, ako misliš da si otišao, varaš se. Ako misliš da si nas ostavio, takođe se varaš. Zauvek ćeš ostati duboko u našim srcima i nikad nećeš otići”, poručio mu je Miroslav Milatović Vicko.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Potom su se uputili na groblje, a sipred kapele dopremljen je sanduk sa Borinim telom. Kovčeg prekriva ogromna bela suza - venac od porodice, kao i crveno-beli "Zvezdin" šal.

Tu su i one čuvene dve gitare, ukrštene, kako je Bora napisao u jednoj od svojih poslednjih pesama. "Nek' to bude spomenik"...

Antonio Ahel/ATA Images

 

Pored Miroslava, Vlade Georgieva, Milana Đurđevića iz "Nevernih beba" i ostalih koji su prisustvovali komemoraciji, na sahranu su stigli i Bajaga, Saša LoknerĐorđe David, Vojislav Koštunica.

Pročitajte Zadnji voz za Čačak - Bora Đorđević sam izabrao mesto na groblju gde će počivati

Mnogi poštovaoci Borinog lika i dela na ispraćaj su došli u rokerskom maniru - na motorima.

Opelo je služilo deset sveštenika, a pred sam čin sahrane, hor čačanske Gimnazije izveo je njegov najveći hit, "Pogledaj dom svoj, anđele".

Antonio Ahel/ATA Images

 

Komentari. (0)

Loading