Bora Đorđević

Potresno i dirljivo: Poslednji aplauz, pesma koja je obeležila epohu i još jedan anđeo na zvezdanom nebu

Autor:

07.09.2024 16:01

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Bora Đorđević sahranjen u rodnom gradu



Reku suza isplakali smo danas za genijalnim pesnikom koji je bio isitnski roker do svog poslednjeg ovozemaljskog časa, a biće to i tamo negde, među zvezdama i besmrtnicima.

Bora Đorđević sahranjen je u rodnom gradu, baš kako je izrecitovao u jednoj pesmi novijeg datuma: "Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu".

Antonio Ahel/ATA Images

 

Juče je u Čačku, pod planinom Jelicom gde je ugledao svet, bio dan žalosti, a ova subota je još žalosnija.

Posle komemoracije u Domu kulture kojoj su prisustvovalio supruga Dubravka i deca Tamara i Boris, održan je onaj bolniji deo - ispraćaj do večne kuće.

Okupile su se na gradskom groblju brojne Borine kolege, političari, ali i oni najvažniji - njegovi verni fanovi, pristigli iz cele zemlje.

Antonio Ahel/ATA Images

 

Opelo je služilo deset sveštenika. Prisutnima je jeza prošla kroz vene kada su se začuli zvuci pesme koja je obeležila celu jednu rok epohu, "Pogledaj dom svoj, anđele", i kada se tužna povorka uputila do mesta koje je izabrao za svoju večnu kuću.

Odnekud su zabrundali i motori. Oproštaj u rokerskom stilu. Iako su bajkeri i rokeri tvrdokorna "sorta", teška na emocije, ovog puta je malo ko uspeo da zadrži suze. 

"Ostani đubre do kraja", "Kad hodaš", "Poslednja pesma o tebi", "Kada padne noć", "Dva dinara, druže"... Ove i mnoge druge hitove još dugo ćemo pevati i slušati.

Profimedia

 

A u jednom od poslednjih, pod nazivom "Oči malog psa", legendarni Bora kao da je želeo nešto da nam poruči. Izabrali smo te stihove za kraj.

Pročitajte Komemoracija Bori Đorđeviću - Supruga Dubravka skrhana od bola, sin i ćerka neutešni, tu su i Miroslav Ilić, Vlado Georgiev...

"I kada nestanem, naći ću način, kada vidim da si pala u krizu, u tvom životu da budem začin, da ti se nađem, da budem blizu. Pogledaj u oči našeg malog psa, duboko u njima sakriću se ja..." 

"Moram na jedan poduži izlet, vraćam se sigurno, to nije problem. Ma to je rastanak, samo naizgled, zato bez suza kad jednom odem."

 

 

Komentari. (0)

Loading