Kraljica Elizabeta

Spremila je tortu, čekala ih je, a oni su joj slomili srce: Hari i Megan zadali kraljici Elizabeti bolan udarac pre smrti

Autor:

08.09.2024 19:36

Foto: Jeff J. Mitchell/Getty Images

Foto: Jeff J. Mitchell/Getty Images

Princ Hari i Megan Markl uvredili kraljicu Elizabetu pred smrt



Nestašni mlađi sin kralja Čarlsa i princeze Dajane od malih nogu je bio crna ovca kraljevske porodice. Iako je zadavao mnogo glavobolje svima, posebno kada im je okrenuo leđa, kraljica Elizabeta uvek je bila slaba na unuka.

Nije joj bilo lako kada su princ Hari i Megan Markl odlučili da napuste dvor i odsele se pet hiljada milja dalje, u Kaliforniju, gde su počeli novi život.

Chris Jackson/Getty Images

 

Iako o ocu Čarlsu i bratu Vilijamu nije štedeo na teškim rečima kada ih je pomenuo u svojim memoarima, dokumentarcima i intervjuima, Hari je o baki uvek pričao sa ogromnim poštovanjem. Kao, uostalom, i ceo svet.

I Elizabeta je, čini se, više puta pokušavala da smiri zaraćene strane. Robert Lejsi, ekspert za prilike na britanskom dvoru, tvrdi da je pozvala Saseksove i njihovog sina Arčija da provedu božićne praznike s njom u Sandringemu.

Pročitajte Najteži udarac za Megan - Kraljevska porodica pokazala joj da nije dobrodošla, iskrsao i problem u Americi

Par, koji je tad još živeo u Londonu, odbio je poziv i odlučio da to vreme iskoristi za posetu Kanadi. Nekoliko meseci ranije zvala ih je da deo letnjeg odmora provedu u dvorcu Balmoral, ali i tada su imali važnija posla – putovanje u Njujork, navodi "Daily Express".

Steve Parsons/Getty Images

 

I kasnije, kada su princ Hari i Megan Markl zvanično odustali od kraljevskih obaveza i preselili se u Sjedinjene Države, Elizabeta je prva pružila ruku pomirenja.

Bilo je to njeno poslednje leto. Prema rečima nekadašnjeg batlera Pola Barela, više od svega je želela da praunuka Lilibet, koja je ime dobila u njenu čast, prvi rođendan proslavi s njom.

- Videla je praunuku dan pre rođendana, jer su Hari i Megan sa decom tad još bili u Londonu na proslavi kraljičinog platinastog jubileja - kaže Barel, koji je radio i za Lejdi Di, a prenosi "The Mirror".

Hannah McKay - WPA Pool/Getty Images

 

- Čekala ih je sa tortom, na kojoj je bila jedna svećica, ali... Ta svećica nikad nije ni upaljena ni ugašena. Nisu se pojavili.

Pročitajte Kraljica Elizabeta poslednje reči uputila je njoj, suprug joj ovo nikad ne bi oprostio

Ipak ih je pozvala da joj se pridruže u Škotskoj bar sledećeg dana, ali usledio je brutalan odgovor – već su otputovali natrag za Ameriku. To joj je slomilo srce, otkriva Barel.

Sa praunukom koja nosi njeno ime provela je samo jedan dan. Za ostalo nije bilo vremena. Kraljica Elizabeta preminula je nekoliko nedelja kasnije, 8. septembra 2022. godine u Balmoralu.

Komentari. (0)

Loading