Mirjana Memedović

Bivša žena Jovana Memedovića od kućice na selu napravila pravi raj: Mirjana uživa u vikendici blizu Dunava

Autor:

09.09.2024 21:45

Foto: Instagram screenshot @mirjana_memedovic

Foto: Instagram screenshot @mirjana_memedovic

Kada krene put Sombora, bivša žena Jovana Memedovića raduje se odlasku u svoju oazu



Za Mirjanu Memedović, bivšu suprugu poznatog voditelja Jovana Memedovića, javnost se zainteresovala tek nakon što je objavljeno da se par rastaje nakon dvadeset godina braka.

Posebnu pažnju privukao je njen Instagram profil, gde je pored pitanja „kako izgleda bivša žena Jovana Memedovića” istakla i svoje veštine u uređenju vikendice u Apatinu. 

Promo/Dušan Milenković

 

Jovan i Mirjana upoznali su se 1992. u jednom rekreativnom centru, a samo godinu dana kasnije stali su na „ludi kamen”. Iako se razveli 2014. godine, zajednička ljubav prema prirodi ostala je prisutna, te su je preneli i na svoju decu, Mašu i Uroša.

Pročitajte Utočište u prirodi - i vi biste pobegli u vikendicu Jovana Memedovića

Dok Jovan mir nalazi u skrivenoj brvnari daleko od gradske vreve, Mirjana je svoju oazu izgradila u Prigrevici, selu nadomak Apatina.

„Krenem u Sombor da nešto završim i naravno uvek biram lokalni put kroz njive i prirodu. Zaustavljam auto na svakih 300 m jer ne mogu da ne ovekovečim lepotu trenutka. Zbog ‘gospodina’ sa prve fotke vraćala sam se u rikverc, potpuno je nezainteresovan.”

„Stado ovaca, dva crna pulina i čobanin retkost su u ovim krajevima. Kad me neki pitaju šta ti se uopšte dopada u ravnici kad je sve isto, evo odgovora”, napisala je Mirjana ispod jedne od objava.

Njena kuća, uređena u tradicionalnom vojvođanskom stilu, odiše toplinom prošlih vremena. Prozori su ukrašeni šerpama s tufnama, bundeve i cvetni aranžmani unose živost, a stara preslica, o kojoj se šalila na Instagramu, evocirala je uspomene i komentare njenih pratilaca. 

Bivša žena Jovana Memedovića često deli trenutke iz života na selu, od polja suncokreta, koje naziva „prirodnim antistresom”, do domaće proizvodnje orahovače. Uz fotografiju korpe mladih oraha, našalila se da je „povećala proizvodnju”, dok su pratiloci tražili recept i udeljivali joj komplimente.

Njena veranda, uređena rustičnim elementima, posebno je omiljena. Stara konjska kola pretvorila je u savršenu dekoraciju, a trem ukrasila šarenim jastucima i drvenim gredama.

„Koliko radosti kad sprovedeš svoje ideje u nešto opipljivo”, napisala je, zahvaljujući komšijama što joj donose starinske predmete koje voli.

Mirjanina vikendica inspiracija je za sve koji žele da pobegnu od gradske gužve i pronađu mir u prirodi.

Njene dekoracije od voća i povrća, starinske šerpe kao saksije za lavandu, i besprekorno pokošeno dvorište odražavaju njenu ljubav prema jednostavnom, prirodnom životu.

Pročitajte Udala se Maša Memedović - Da li ste nekad videli lepšu mladu?

Mirna oaza daleko od gradske vreve, koju je Mirjana uredila prema ličnom senzibilitetu, pokazuje da jednostavnost i priroda kriju istinsko bogatstvo života.

Komentari. (0)

Loading