Svetislav Pešić

Zaista je kraj, Svetislav Pešić potvrdio tužne vesti: Da ponovim, pošto neki nisu dobro čuli...

Autor:

10.09.2024 18:00

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Svetislav Pešić doneo važnu odluku



Svetislav Pešić selektor Srbije više neće biti, sada je i zvanično potvrđeno.

Pešić je u razgovoru za „Politiku“ potvrdio da više neće obavljati ovu funkciju, i da će novo rukovodstvo morati da traži novog selektora.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve.

Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo – izjavio je Pešić, pa dodao:

Pročitajte Supruga Svetislava Pešića godinama vam je bila pred očima, niste ni slutili da je to ona

- Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi KSS, treba da znaju da, između ostalog, moraju da traže i novog trenera.

Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije.

Dušan Milenković / ATA Images

 

Podsetimo, doskorašnji selektor Svetislav Pešić zajedno sa „orlovima“ ovog leta doneo je novu olimpijsku medalju, ali nakon velikog uspeha odlučio je da se povuče.

Komentari. (1)

Loading
Slobodan

11.09.2024 02:16

Molim gospodina Pesica da ne napusta mesto trenera reprezentacije Srbije ! Taman nesto pocne dobro da funkcionise i onda se pojave neki koji bi da se okoriste uspehom. Svi za jednog, jedan za svi !!! Svi "funkcioneri" idite...Pesic da ostane !!! Ovo nema veze sa igracima, igraju oni koje Kari odabere da igraju za Srbiju . Recept za uspeh i zadovoljstvo nacije : Kari trener, igraci koje on odabere i Sarenac za komentatora.