Žikina dinastija

Legendarni serijal se nastavlja, snimanje je počelo: Vraćaju se Lude godine, evo ko će igrati Žiku i Milana

Autor:

17.09.2024 16:01

Foto: YouTube printscreen Lude godine

Foto: YouTube printscreen Lude godine

Žikina dinastija se nastavlja, ovo su novi Žika i Milan



Svi znamo napamet replike iz ovih filmova i niko se ne buni kada se repriziraju. A zahvaljujući brojnim kablovskim kanalima, imamo prilike da ih gledamo skoro svakog dana i da se iznova smejemo dogodovštinama legendarnih Žike i Milana.

Žikina dinastija se nastavlja, što je vest koja je mnoge obradovala, mada neki smatraju da nema svrhe bez glumaca iz originalne postave. Nažalost, većina njih više nije među nama.

YouTube printscreen Lude godine

 

Sve je počelo pre skoro 50 godina. Prve „Lude godine”, koje su pratile ljubavnu priču između Marije i Bobe, ali i sukobe između njihovih roditelja zbog te zabranjene veze, prikazane su 1977. godine.

Iako je film bio zamišljen kao tinejdžerska ljubavna drama, s vremenom je postao prava zavrzlama, odnosno komedija, sa akcentom na dva glavna lika koji su početku bili najveći neprijatelji da bi kasnije postali najbolji prijatelji. Naravno, Žika i Milan.

Pročitajte Gledali ste ih zajedno na velikom platnu... Supruga čuvenog Gidre je ova poznata glumica

Film je doživeo toliku popularnost da je dobio ne jedan, već devet nastavaka. Sedmi je nazvan po glavnom liku, her Žiki Pavloviću, koji i danas može s lakoćom da nas nasmeje - „Žikina dinastija”.

U toj ulozi briljirao je nezaboravni Dragomir Bojanić Gidra, ali osvojio nas je i prijatelj Milan, Marko Todorović. Bili su tu i Žikina Dara (Dara Čalenić, „ljubi ga majka!”), prija Jelena (Jelena Žigon), frau Elza (Vesna Čipčić), unuk Miša i njegova Nataša (Nikola Kojo i Gala Videnović)...

youtube printscreen

 

Mariju i Bobu igrali su Rialda Kadrić i Vladimir Petrović. Zanimljivo je da je uloga Marije prvobitno bila namenjena Sonji Savić, ali joj je kasnije, u prvim „Ludim godinama”, dodeljena sporedna.

Gidra je preminuo 1993, što je označilo i kraj serijala, koji je inače režirao Zoran Čalić, dok je scenarija pisao Jovan Marković.

Priča o nastavku „Žikine dinastije” pokrenuta je 2020. godine. Bilo je najavljeno da ćemo u novom, jedanaestom delu, u glavnoj ulozi videti Nikolu Koju, koji će ponoviti ulogu Miše Pavlovića posle više od tri decenije.

Od starih likova vraćaju se Vesna Čipčić kao Elza i Vladimir Petrović, odnosno Boba. I Rialda Kadrić pristala je da ponovi ulogu Marije, ali je, nažalost, iznenada preminula 2021. godine.

youtube printscreen

 

Prema novom scenariju, koji potpisuje Milena Marković, i u režiji Milana Konjevića, Miši u Srbiju dolaze sinovi koje dugo nije video jer žive sa majkom Natašom u Moskvi. No, ono što će ljubitelje čuvene komične sage oduševiti jesu njihova imena - Žika i Milan. Kao što su se zvale njihove pradede.

U fokusu nastavka, koji će se zvati „Luda godina”, biće, dakle, njihovi praunuci. Novi Žika je Nikola Brun, dok Milana igra Gavrilo Ivanković.

Pročitajte Rialda Kadrić je bila sjajna glumica, a veće uloge zaobilazile su je iz ovog razloga

Miša je, kao što se sećamo, svirao violinu, „ljubi ga deda”. I dalje svira, ali ne u filharmoniji, već po svadbama.

Snimanje je počelo ovih dana, odvijaće se u Beogradu, Pančevu i na Zlatiboru, a premijera je zakazana za jesen sledeće godine.

Komentari. (0)

Loading