Čarls i Kejt

Gest koji je rekao sve: Kralj Čarls zbog Kejt Midlton doneo veliku odluku

Autor:

20.09.2024 21:50

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Gest kralja Čarlsa Kejt Midlton posebno ceni



Vest da se princeza od Velsa Kejt Midlton vratila dužnostima nedavno je obradovala njene obožavaoce širom sveta.

Iako je princeza već krenula sa prvim zaduženjima, njen svekar želi da joj povratak obavezama što je moguće više olakša, te je tako najnoviji gest kralja Čarlsa oduševio javnost.

Photo by Chris Jackson/Getty Images

 

Kralj je nedavno, umesto Kejt, dodelio specijalnu dužnost vojvotkinji Sofiji od Edinburga.

Ona je, naime, nedavno preuzela ključnu dužnost u kraljevskoj porodici. Posetila je Tanzaniju s ciljem da ispromoviše monarha u zajednici i podstakne harmoniju između Velike Britanije i ove afričke zemlje.

Pročitajte Mirna i lekovita oaza - Kejt i Vilijam pokazali kuću u živopisnoj provinciji, evo gde su pobegli od svih (foto)

Supruga Čarlsovog brata, princa Edvarda, na prijemu je u utorak uveče prenela lično pismo monarha u kojem je pohvalio njene napore za ostvarenje ovog cilja. Kralj Čarls pohvalio je vojvotkinju Sofiju i njen doprinos.

- Kao pokrovitelj jednog od članova Međunarodne agencije za prevenciju slepila, čuvara vida, i znajući da je vojvotkinja od Edinburga danas sa vama u Tanzaniji, posebno sam želeo da svi znate koliko smo puni divljenja i zahvalnosti.

 

 

Posebno sam ponosan na vašu strast i posvećene napore u lečenju i prevenciji zanemarenih tropskih bolesti - navodi se u poruci kralja Čarlsa, kojom se obratio vojvotkinji.

- Vaša stalna posvećenost i naporan rad odvešće nas u svet u kome se inkluzija i jednakost mogu postići širom našeg Komonvelta. Šaljem vam najtoplije želje i iskreno ohrabrenje za preko potreban uspeh - zaključio je monarh, a gest kralja Čarlsa naišao je na brojne pohvale.

Komentari. (0)

Loading