Radmila Živković

Ćerka, bivši muž i mnoštvo nezaboravnih uloga: Održana komemoracija Radmili Živković, porodica neutešna

Autor:

24.09.2024 12:02

Foto: R.Z./ATAImages

Foto: R.Z./ATAImages

Komemoracija Radmili Živković održana je danas u Narodnom pozorištu



Komemoracija Radmili Živković održana je danas u 11 sati u Narodnom pozorištu u prisustvu porodice, kolega i prijatelja, a sahrana je zakazana za 14.30 časova na Novom groblju. 

Na komemoraciju Radmili Živković došao je veliki broj značajnih imena iz sveta filma. Tanja Bošković, Dragana Varagić, Aleksandar Đurica, Bojana Stefanović, Radoslav Zelenović, Geroslav Zarić, Nikola Selaković, Ivica Dačić bili su samo neka od imena koja su došla da se oproste od glumačke dive.

R.Z./ATAImages

 

Upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić pozvao je prisutne da minutom ćutanja odaju počast „glumici koja je imala nesvakidašnji dar“. 

- Radmila Živković nije bila obična glumica. Njen dar je nesumnjivo prepoznat od reditelja, kolega, pisaca i, naravno, njene verne publike. Svetlo Rade Živković nikada se nije ugasilo. Njen jedinstveni umetnički izraz ne možeš da naučiš, ili ga imaš ili ne.

Pročitajte Radmila Živković poslednjih 9 godina nije stala pred kamere, ovo je razlog

Čaroban dar, nepresušna kreativnost, kao i njena autentičnost, čine Radmilu jednom od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumica.

Rado, hvala ti što nas ne napuštaš, scena ti je zauvek zahvalna, a mi te ispunjeni tom svetlošću ispraćamo sa velikom ljubavlju - rekao je Goncić.

R.Z./ATAImages

 

R.Z./ATAImages

 

R.Z./ATAImages

 

R.Z./ATAImages

 

R.Z./ATAImages

 

Radmila Živković, prvakinja Narodnog pozorišta, ostavila je neizbrisiv trag u sedmoj umetnosti. Diplomirala je na glumi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde su profesori prepoznali njen potencijal, koji će ubrzo postati očigledan široj javnosti.

Bila je stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta od 1984. godine. Na matičnoj i scenama drugih pozorišta (Pozorište na Terazijama, Zvezdara teatar, Beogradsko dramsko pozorište…) ostvarila je niz značajnih uloga.

Komentari. (0)

Loading