Snežana Đurišić

Snežana Đurišić dugo se borila sa depresijom: Zatvarala se u sebe, samovala, tugovala, a onda pobedila

Autor:

26.09.2024 21:22

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Snežana Đurišić otkrila kako je pobedila depresiju



Pre 11 godina folk diva Snežana Đurišić doživela je jedan od najtežih životnih udaraca – izgubila je supruga Slobodana Gvozdenovića, s kojim je više od tri i po decenije bila u skladnom braku. Preminuo je iznenada, u Beču, gde je imala nastup.

Teško je, i nemoguće, naći utehu kada nas napuste oni koje volimo, s kojima smo proveli život, delili sve, koji su nam bili najveća podrška. Tek mnogo kasnije Snežana Đurišić otkrila je da se posle smrti supruga jedva izborila sa depresijom.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Moj život je oskrnavljen Slobodanovim odlaskom. Nikad tu prazninu niko neće popuniti. Kad je bio živ, imala sam porodicu, a sad to više nije isto – ispričala je svojevremeno u jednoj emisiji.

- Kada sam bila u teškoj psihičkoj situaciji zbog gubitka supruga, knjiga „Put kojim se ređe ide“ pomogla mi je da se izvučem. Bilo je to teško vreme za mene. Nisam znala kako ću dalje.

Pročitajte Taj 1. maj će Snežana Đurišić pamtiti dok je živa, setne uspomene naviru

Depresija je veliki problem čijem se rešavanju moramo ozbiljno posvetiti, međutim, popularna pevačica u početku stvari nije zvala tim imenom.

- Za sebe u svojoj glavi ja nisam imala tu dijagnozu, ali sam videla da nešto nije u redu, jer mi je odgovarala samoća. Smetala su mi čak i moja deca, svako ko boravi u kući više od pola sata.

- Odlazila sam da radim i brzo se vraćala kući samo da budem sama. Gledala sam serije i igrala igrice, samo da me niko ništa ne pita i da ne razgovaram - otkrila je jednom prilikom u „RTS Ordinaciji”.

Ata Images/Antonio Ahel

 

- Izgubila sam brata, pa supruga, pa oca. Gubitak supruga je bio veoma surov i to mirenje sa nemoći koju čovek ima... Ja sam borac, aktivna i spretna, sve što poželim završim, a onda sam posle 36 godina ostala bez svog supružnika. Odjednom ga više nije bilo... Ta nemoć me je odvela u depresiju.

- Ceo život se na mene sručio. Godinu dana nisam mogla da ne zaplačem na pomen imena mog muža. Znala sam da dok to ne prođe da ne treba da idem negde. Onda sam se čula sa jednom koleginicom, koja je imala istu situaciju. Uputila me je na duhovnika.

- Uzela sam podatke i tek posle mesec dana okrenula njegov broj, oko deset uveče. Vodio se neki razgovor koga se ne sećam, dogovorili smo se da dođem u manastir u kojem je tada boravio. Ali zanimljivo je da sam osetila olakšanje nakon tog razgovora - ispričala je velika zvezda narodne muzike, dodavši da je posetila i psihologa.

Zoran Mandić/ATAImages

 

- Posle godinu i po dana sam osetila olakšanje. Hvala Bogu, ja sam prošla bez lekova. Kada sam pričala sa duhovnikom, bilo mi je lakše na sat-dva, a posle toga se povećavalo na duži vremenski period. I molila sam se i razgovarala.

Pročitajte Za 55 godina karijere nikada je nismo videli ovakvu - Ovo je Snežana Đurišić kada misli da je niko ne gleda

- Taj pritisak „izađi među ljude, trgni se”... To meni nije prijalo. Javim se deci, slažem ih da idem da spavam, i uzmem tablet i igram neke gluposti. Trajalo bi to i po celu noć, godinu i po dana. Ali nisam imala strahove. Postalo je bolje kada sam otišla na neko veselje da radim i nisam žurila kući.

Prošle su četiri godine dok se, kako je rekla, nije dogodilo da pogleda u čoveka sa kojim sada živi, doktora Vanju Miloševića. Hrabra i odlučna, Snežana Đurišić otkrila je kako je pobedila depresiju i poručila da svako treba da brine o svom ličnom miru.

Komentari. (0)

Loading