Silvana Armenulić

Silvanina smrt obavijena velom tajni: Te kobne oktobarske noći u auto je trebalo da sedne još jedna čuvena pevačica...

Autor:

11.10.2024 19:00

Foto: Ljubav na seoski način YouTube printscreen

Foto: Ljubav na seoski način YouTube printscreen

Smrt Silvane Armenulić i danas intrigira



Šta će mi život bez tebe, dragi… Kako zamisliti veče u kafani i lomljenje čaša bez ovog boemskog superhita? Kako zamisliti narodnu muziku bez Silvane Armenulić? A nje dugo već nema, duže nego što je postojala na ovom svetu.

Film o Tomi Zdravkoviću probudio je novo interesovanje za još jednu legendu ovdašnje muzičke scene, s kojom se sudbina surovo poigrala. Prerana smrt Silvane Armenulić i danas intrigira javnost.

Youtube Screenshot

 

Malo je poznato da je folk diva bila velika ljubiteljka automobila. Jedna vožnja bila je kobna. No, te noći 10. oktobra 1976. godine, ona nije bila za volanom.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, vraćajući se sa nastupa u Aleksandrovcu život su izgubili Silvana, njena sestra Mirjana Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra Radio-televizije Beograd, koji je vozio auto.

Pročitajte Očarala Jugoslaviju kao Silvana Armenulić - Verovali ili ne, ovo je pravo ime legendarne pevačice

Na put je s njima trebalo da krene još jedna velika zvezda, Lepa Lukić. Kako je kasnije otkrila, za dlaku je izbegla smrt. 

- Trebalo je da budem na istom koncertu gde je Silvana pevala. Ali, ja sam se baš tada uspavala... A onda mi je, u dva sata noću, neko zakucao na vrata. Ja mislila pljačkaši, kad ono novinari. Rekli su mi zašto su došli - ispričala je čuvena pevačica u jednom rijalitiju.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Hteli su da znaju šta se dešavalo, da li se pilo... Nisam znala o čemu se radi. Onda su mi kazali da je Silvana poginula. Stravična tragedija... Od tada nisam sela za volan.

Pročitajte Više od četiri decenije bez najlepših pesama - On je nikada nije preboleo

Bila je to puka sreća. Profesionalcu kakav je Lepa svakako se retko kad može desiti da ne dođe na nastup zato što se uspavao, ali njoj je te tragične noći kašnjenje na put - spasilo život.

Smrt Silvane Armenulić obavijena je velom tajni. Kraljica sevdalinki imala je samo 37 godina.

Komentari. (0)

Loading