Princ Džordž

Princ Džordž ruši tradiciju, Britanija u šoku: Ne želi da bude kralj, evo čime bi voleo da se bavi

Autor:

13.10.2024 15:30

Foto: Daniel Leal - WPA Pool/Getty Images

Foto: Daniel Leal - WPA Pool/Getty Images

Princ Džordž otkrio čime želi da se bavi i svi su iznenađeni



Sledeći u redu da nasledi britansku krunu je princ Vilijam, koji se vrlo ozbiljno priprema za svoju ulogu. Jednog dana, u dalekoj budućnosti, na presto će sesti i njegov stariji sin. Međutim, princ Džordž otkrio je da ima – drugačije planove.

Iako je njegova sudbina praktično predodređena, svašta može da se desi dok ne stigne do trona. Kako prenosi britanski HELLO!, Džordža interesuje nešto sasvim drugo.

Justin Setterfield/Getty Images

 

To je ispričao Dezmond Makartni koji je jednom prilikom u svom restoranu ugostio malog princa i njegovu majku Kejt Midlton.

Kada je dečak ugledao  peć na drva u kojoj se peče pica, rekao je: “To je ono što želim da radim”.

Pročitajte Tek što je napunio 11 godina, princ Džordž pred važnom odlukom, ovo menja sve

"Došli su sa prijateljima, jer Sandringem nije tako daleko”, otkrio je Makartni, misleći na mesto u Norfolku gde kraljevska porodica ima posed sa rezidencijom Anmer Hol.

“Bio je mnogo sladak”, dodao je. Međutim, Džordž u njegovom restoranu neće moći da radi, jer se uskoro zatvara.

Chris Jackson/Getty Images

 

Pica je, inače, omiljeno jelo u porodici princa Vilijama i Kejt Midlton. Princeza je vrlo vešta u pripremanju čuvenog italijanskog specijaliteta, a ljubav prema kulinarstvu deli i njen stariji sin.

Naravno, Džordž je još mali, letos je proslavio 11. rođendan. Ima mnogo hobija, a njegov tata ponosno je izjavio da voli avione, što bi značilo da bi mogao da krene i njegovim stopama. Vilijam je, inače, pilot helikoptera.

Međutim, nedavno je ukinuta stogodišnja tradicija prema kojoj svi budući kraljevi prethodno moraju da prođu vojni rok. Od Džordža se ne očekuje da služi u oružanim snagama pre nego što sedne na tron.

Chris Jackson - Pool/Getty Images

 

Neki ustupci već su učinjeni tokom Vilijamovog odrastanja, koje nije bilo toliko strogo, verovatno i pod uticajem majke, princeze Dajane, koja je, kao što znamo, bila žena modernih shvatanja.

Za razliku od oca, sadašnjeg kralja Čarlsa, on je dobio značajan stepen autonomije, posebno prilikom izbora obrazovanja.

Pročitajte Princeza Šarlot i princ Džordž uskoro će biti razdvojeni, ovo je razlog

Kako se vremena brzo i drastično menjaju, realno je očekivati da će Džordž imati još veću slobodu. Kada jednog dana na njegovoj glavi zablista kruna, verovatno će biti najbolji pica majstor među kraljevima.

Komentari. (0)

Loading