Ceca Ražnatović

Mnoge pevačice odbile su ovu pesmu, a Cecu je proslavila

Autor:

17.10.2024 21:15

Foto: Ivica Veselinov/ATA Images

Foto: Ivica Veselinov/ATA Images

Pesma Cece Ražnatović dugo je stajala u fioci, nakon 6 godina je snimljena



Kao jedna od najvećih balkanskih zvezda, Ceca Ražnatović u svojoj karijeri nanizala je veliki broj hitova.

Verovali ili ne, postoji jedna pesma Cece Ražnatović koju nekoliko njenih koleginica nije htelo da snimi, a postala je veliki hit.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Reč je o pesmi „Kukavica“ koju je pevačica snimila 1992. godine, a koju je napisala Marina Tucaković.

Ovu pesmu Cece Ražnatović odbile su da snime Brena, Vesna Zmijanac i Dragana Mirković i čak 6 godina stajala je takoreći u fioci.

Pročitajte Novine u Zvezdama Granda - U Cecinu fotelju seda ona, a Snežanu Đurišić zamenio kolega

- Posle albuma „Babaroga“ napravila sam pauzu od godinu i po dana. Znala sam da želim nešto drugo, zrelije i temeljnije, i odlučila sam da odem do Marine i Fute. Tako je inače i krenula naša saradnja.

Kakva slučajnost! Kad sam se pojavila kod njih, rekli su mi ne samo da imaju jednu pesmu za mene već čitav album! Sve te kompozicije, „Šta je to u tvojim venama“, „Ustani, budi se“, „Popij me kao lek“, „Oprosti mi suze“, „Mesec, nebo, zvezdice“ i druge, našle su se na toj kaseti - ispričala je Ceca svojevremeno i dodala:

Antonio Ahel/ATAImages

 

- „Kukavica“ je šest godina stajala u njihovoj arhivi kao totalno odbačena. Nudili su je Vesni, Dragani, Breni i još mnogim pevačicama. Marina mi je tada rekla da ima pesmu koja se njima nije svidela, ali mene nije zanimalo što je moje koleginice nisu htele.

Futa je insistirao da čujem „Kukavicu“, a ona mu je odgovorila da ne dolazi u obzir i da zaboravi na tu pesmu. Pošto me je zaintrigirao naziv, tražila sam da čujem. 

Kada su počeli prvi taktovi i kad sam čula reči: „Zagrli me“, imala sam fenomenalan osećaj! Rekla sam im: „Ovo ću snimiti još večeras”. Futa je iste noći napravio aranžman, ja sam sutradan ušla u studio, otpevala je iz prve i sada je evergrin.

Komentari. (0)

Loading