Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana Bobić Mojsilović ima zanimljivu teoriju o životu

Autor:

24.10.2024 20:03

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Mirjana Bobić Mojsilović otkriva svoju teoriju o životu



Mirjana Bobić Mojsilović, bivša novinarka, književnica i slikarka, bila je gošća Jutarnjeg programa TV Blic. Ovom prilikom, ona je sa publikom podelila vrlo interesantno zapažanje.

Naime, Mirjana Bobić Mojsilović otkriva životnu istinu koja staje u par mudrih reči, te je tako podelila svoju teoriju za dobar život

Mateja Stanisavljevic/ATA Images

 

Svoju istinu, u kojoj su se pronašli brojni poštovaoci njenog rada, spisateljica je saopštila na lak i jednostavan način sledećim rečima:

- Ovo je teorija, moja, za dobar život – rekla je Bobić Mojsilović, pa nastavila:

- Za totalno zdravlje, za sklad i blagost čovek mora što je veći da bude manji. Odnosno, moraš da se opatuljuješ svakog dana, da sam sebe smanjuješ jer ako dopustiš da se ego rasplamsa i da odlepiš, onda ćeš živeti u jednom haosu, u neprestanoj kompeticiji i u takmičenju s drugima. Živećeš u laži i u praznini.

Pročitajte Mirjana Bobić Mojsilović sama kosi travu, sadi paradajz i peršun - ovo je njena starinska kuća na selu

Podsećamo, Mirjana Bobić Mojsilović je smatrana vrhunskim novinarom, a onda je, baš u vreme kada joj je tzv. titula pripisana, odlučila da napusti profesiju u kojoj je bila prisutna od svoje 19. godine i postane profesionalni pisac. 

Zorana Mandic/ATAImages

 

O vremenu kada je promocije svojih knjiga samostalno organizovala i do publike po Srbiji putovala u skromnom autu, sa ćerkicom koja se vozila na zadnjem sedištu, Bobić Mojsilović je svojevremeno rekla:

- Ali, neverovatno, tada mi nije padao moral jer sam osećala da se borim za nešto veće. Borila sam se prvo za svoju i Milinu egzistenciju, ali i zato što sam htela da pokažem da je moguće biti sam protiv svih. I danas se toga sećam sa humorom i nostalgijom - zaključila je Mirjana.

Pročitajte Dan kao stvoren da ugrejete rernu - kolač Mirjane Bobić Mojsilović sprema se za pola sata, bez tone uprljanih sudova

Književni i slikarski radovi Mirjane Bobić Mojsilović na simpatičan i lako razumljiv način prodiru u srž života i različitih vrsta odnosa od kojih je on satkan.

Mirjana Bobić Mojsilović otkriva o životu i dalje, služeći se talentom kojeg joj ne manjka. 

Komentari. (0)

Loading