Recept
Lako se pravi, a gosti će je obožavati: Piletina u kari sosu po receptu Kejt Midlton i princa Vilijama
28.10.2023 10:00
Piletina u kari sosu je omiljeno jelo Kejt Midlton i princa Vilijama
Da li ste se ikada zapitali kakva se jela služe na britanskom dvoru?
Pored svakojakih đakonija koje su sastavni deo kraljevske trpeze, Kejt Midlton i princ Vilijam najviše uživaju u jednom sasvim običnom jelu.
Tokom posete prestižnom restoranu u Birmingemu, omiljeni kraljevski par priznao je da obožava indijsku kuhinju, a piletina u kari sosu je jelo kome ne mogu da odole.
Pročitajte Jeftina i bez pečenja - Recept za tortu koja se služila na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton će vas oduševiti FOTO
Sastojci
600 g pilećeg filea
300 ml jogurta
1 kašika karija
3 čena belog luka
2 kašike brašna
2 kašike senfa
ulje po potrebi
so, biber i suvi začin po ukusu
Kako se priprema piletina u kari sosu?
Iseckajte pileće meso i dinstajte na malo vode i ulja. Dok se piletina krčka, napravite sos: pomešajte brašno i jogurt, pa ubacite senf, kari, biber, suvi začin i so.
Pročitajte Ni Bastijan ne može da odoli - Srpski doručak po receptu Ane Ivanović
Potom dodajte izgnječeni beli luk. Kada meso bude gotovo, prelijte ga tim sosom, pa ostavite da se krčka pokriveno još minut do dva. Potom sklonite s ringle. Služite uz kuvani pirinač.
Komentari. (0)