Recepti

Džejmi Oliver kuva za vas: Čorba od paradajza u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj!

Autor:

18.11.2024 09:20

Foto: Ken McKay / ITV /Shutterstock Editorial / Profimedia

Foto: Ken McKay / ITV /Shutterstock Editorial / Profimedia

Recept Džejmija Olivera za čorbu od paradajza, obožavaćete je



Ljubitelji rajskog povrća, paradajza, vole ga u svim oblicima i stanjima. Sirov se najčešće nađe u salati, ali od njega se pravi i ukusan sok koji može da bude dodatak brojnim jelima.

Ovu deliciju, koja spada u domen domaćih, svako sprema na svoj način, a i čuveni britanski "chef" ima predlog. Recept Džejmija Olivera za čorbu od paradajza za nijansu je drugačiji od onih na koje smo navikli, ali, videćete, veoma je jednostavno.

Shutterstock

 

Džejmi savetuje da sveži paradajz pomešamo sa konzerviranim i dobićemo sjajan obrok pun zdravlja, u koji ćemo se zaljubiti na prvi zalogaj, piše hellomagazin.hr.

Nema razloga da mu ne verujemo.

Pročitajte Džejmi Oliver otkriva recept za omiljenu poslasticu - Ovo je nešto posebno, iz bakinog arsenala

Evo šta je potrebno od sastojaka: 2 šargarepe, dva štapića celera, 2 srednje glavice luka, 2 čena belog luka, 2 kocke pileće ili supe od povrća, 2 konzerve kvalitetnog paradajza-šljive od 400 g, 6 velikih zrelih paradajza, pola veze svežeg bosiljka.

Shutterstock

 

Priprema čorbe a la Džejmi zaista je vrlo jednostavna, a usput ćete se i dobro zabaviti, kao slavni kuvar u svojim emisijama.

Za početak, ogulite i iseckajte šargarepu, celer, luk i beli luk.

Zagrejte dve kašičice ulja u većoj šerpi na srednje jakoj vatri, dodajte sve pripremljene sastojke, pa kuvajte s odignutim poklopcem 10 do 15 minuta, ili dok sastojci ne omekšaju.

Shutterstock

 

Kocke za supu izmrvite u činiji, prelijte s 1,5 litre ključale vode i mešajte dok se ne otope. Dodajte u šerpu s povrćem, a onda stavite i paradajz, koji nije potrebno guliti.

Dobro promešajte i pustite da pokipi, a zatim smanjite na laganu vatru, poklopite i kuvajte 10 minuta. Po isteku tog vremena maknite posudu sa šporeta. Posolite i pobiberite, dodajte listove bosiljka i promešajte.

Pročitajte Čokoladna torta po receptu Najdžele Loson vraća osmeh na lice

Običnim ili štapnim mikserom izmiksajte smesu da postane glatka. Proverite da li je dovoljno začinjena. Sipajte u posudu za supu ili čorbu i poslužite.

Komentari. (0)

Loading