Recept
Idealna praznična poslastica, pesak tortu vaša porodica će obožavati
22.12.2024 10:00
Pesak torta idealan praznični desert, priprema nikad lakša
Stižu praznici, sve je više porodičnih okupljanja, a samim tim i povoda za gozbe. Domaćice su sve angažovanije u kuhinji i sve više traže recepte za poslastice, a mi smo pronašli jednu savršenu.
Pesak torta mnogima je omiljeni desert, pa nema sumnje da će ga i vaša porodica obožavati, a evo i recepta.
Sastojci:
Prvi fil:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 ml soka od pomorandže
- 120 g margarina/maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 - 3 kašike kuvanog pudinga
Pročitajte Marija Veljković ima predlog za savršeno nogovodišnje meze, gosti će biti oduševljeni
Drugi i treći fil:
- 800 ml mleka
- 180 g šećera
- 180 g margarina/maslaca
- 200 g kokosa
- 200 g mlevenih oraha
Dekoracija:
- 1 pakovanje šlaga
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Penasto umutiti margarin/maslac sa šećerom, pa dodati keks i sok. Dobro sjediniti pa dodati 2-3 kašike kuvanog pudinga od drugog fila (ohlađen). Dobro sjediniti pa smesu staviti u kalup.
Drugi i treći fil:
Od ukupne količine mleka odvojiti malo. U nju razmutiti puding sa šećerom. Ostatak mleka staviti da provri i skuvati puding.
Prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Margarin/maslac umutiti penasto pa dodati ohlađen puding.
Podeliti fil na dva dela i u jedan deo dodati kokos, a u drugi dodati mlevene orahe.
Preko keksa staviti fil od kokosa, pa zatim fil od oraha. Ostaviti da se malo stegne pa skinuti kalup.
Tortu dekorisati šlagom, čokoladom i perlicama i imate savršenu prazničnu poslasticu.
Komentari. (0)