Domaći ratluk: Brza poslastica koja vraća u detinjstvo
23.03.2025 13:00

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay
Domaći ratluk lako se pravi i odličnog je ukusa
Jedan od odličnih slatkiša je ratluk, pomalo zaboravljena poslastica čiji ukus vrata u detinjstvo. Možete da ga napravite i sami, veoma je jednostavno. Evo kako napraviti domaći ratluk u čijem ćete ukusu uživati sa ukućanima i gostima.
Pročitajte Recept za slatkiš koji ne goji, a još je i postan
Sastojci
- 380 ml vode
- 300g šećera
- 250 ml soka od pomorandže
- 140 grama kukuruznog skroba
- 3 kašike soka od limuna
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika šećera

PublicDomainPictures/Pixabay
Priprema
Pomešati vodu, sok od pomorandže i šećer, dodati kukuruzni skrob. Zagrejati na srednjoj vatri i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle, dodati sok od limuna i dobro promešati da se sjedni. Prebaciti u pleh i dobro ohladiti, a zatim iseći na kocke i uvaljati u kukuruzni skrob pomešan sa šećerom. Umesto pomorandže, možete dodati i drugi sok, od limuna ili negog drugog voća.
Komentari. (0)