Dunja Jovanić: Jutarnja kafa u skladu s bojom pudera

Autor:

01.07.2018 14:17

Foto:

Foto:



Za atraktivnu vlogerku s armijom pratilaca na društvenim mrežama važniji je izgled nego ukus hrane, mogla bi da živi na potažima i salatama, a svom muškarcu spremna je da servira francuski tost s malinama u krevetu

Објава коју дели Dunja Jovanic (@imfashionbabe) дана 21. Феб 2018. у 10:00 PST

Dunja Jovanić (27), poznata kao Fashion Babe, jedna od najuticajnijih vlogerki u Srbiji i regionu, gotovo svake nedelje na svom kanalu preporučuje kako da se našminkamo za određenu priliku, koju haljinu da obučemo za bitan događaj, ali retko daje savete o kuvanju. Jede obično u kolima dok vozi, a iako se to za nju ne bi reklo, ova devojka, koja ima više od osamdeset hiljada pratilaca na instagramu, veoma je vešta u kuhinji.

Sara Jovanović i Dunja Jovanić: Girls Just Want to Have Fun

- Volim da spremam hranu, ali najčešće nemam vremena da se tome posvetim zbog poslovnih obaveza. Kad bi moglo da se kuva u automobilu, ja bih to sigurno radila. Kompletan obrok nisam napravila dve godine, ali verujem da bi mi dobro uspeli piletina sa avokadom i kolači po receptu moje mame. Inače bih volela da sve umem kao ona. Kad dođe s posla i shvati da nemamo ništa za ručak, samo otvori frižider i bukvalno ni od čega prirpemi gozbu.

Baka Mira je, uz mamu, jedna od najboljih kuvarica u Dunjinom okruženju. Penzionerka iz Stare Pazove je zahvaljujući tome što je njena unuka stalno snima postala najduhovitija zvezda interneta.

- Mama pripada modernističkoj školi kulinarstva, često skida recepte s interneta, dok je baka majstor za tradicionalna jela. Snimala sam je početkom godine za Božić dok je pravila svoju čuvenu baklavu s orasima. Epizodu sam nazvala “U kuhinji s Mirom”. Ona živi u kući koja je blizu naše pa uglavnom ručam kod nje. Samo je nazovem telefonom kad se približavam Staroj Pazovi i kažem: “Miro, spremaj nešto zdravo”.

JUTARNJI RITUAL

Dunji nije toliko važno šta joj je u tanjiru sve dok obeduje u tačno određeno vreme.

Dajana Paunović: Kad porastem zavijaću sarme

- Nikad nisam bila bucka, ali mi se uvek primećivalo kilo-dva viška. Uprkos tome, nikada nisam držala dijetu jer ne želim da se odričem nečega što volim zarad vitke linije. Redovno treniram i trudim se da jedem tri puta dnevno u određeno vreme: doručkujem u devet, ručam u jedan i večeram u sedam. Retko kad užinam. Kad na to naviknete svoj organizam, onda svakog dana u isto vreme osetite da ste gladni, ne morate ni da znate koliko je sati.

Posle doručka ima mali ritual.

Marija Kilibarda: Sočni poljupci sa aromom mladog luka

- Ujutru pijem kafu s mlekom ili nes koji, a onaj ko redovno prati moje vlogove to zna, mora da se slaže s bojom mog pudera. Kafa je dobra tek kad je u skladu s tenom. Najviše volim kad je sama napravim, retko je naručujem u kafićima i restoranima. Dve šolje dnevno su moja mera - jedna posle doručka, druga nakon ručka. Kafu obavezno zasladim i to je jedan od razloga što posle obroka nemam potrebu za slatkišima.

Kako često fotografiše hranu, mnogo puta joj se desilo da u poslastičarnicu ne uđe u potrazi za najukusnijim kolačem već za onim koji će dobro izgledati na fotografiji.

Објава коју дели Dunja Jovanic (@imfashionbabe) дана 17. Феб 2018. у 10:04 PST

- Mislim da se nijednom vlogeru ili jutjuberu nije desilo da prenoći u nekom hotelu a da ujutru ne slika doručak. Nama je retko važno koliko je hrana ukusna, bitnije nam je da li je fotogenična. Za slikanje obično naručim burger ili neki zanimljiv kolač. Jednom sam u restoranu u Novom Sadu molila osoblje da mi iznese celu tortu iz frižidera samo da bih je slikala, i ta fotografija je jedna od najgledanijih na mom profilu. Naravno, nakon fotkanja pojela sam jedno parče.

BOLJE JE U DRUŠTVU

Uverena kako njen muškarac treba da bude mačo, nije joj važno da li zna da se snađe u kuhinji. Ona vrednuje neke druge kvalitete.

Ana Bebić Đolić: Kad se zbog bebe odrekneš najveće strasti

- Nisam od onih žena koje misle da je romantično kad muškarac kuva za njih. Nikad nisam bila ni pristalica izreke “kakav na jelu, takav na delu”. Muškarcima uopšte ne gledam u tanjir. Kad sam bila mlađa mnogo mi je bilo važno da ne srče, a što sam starija, u fazonu sam - srči, dušo, ako ti je to jedina mana. S druge strane, volim da obradujem voljenu osobu obrokom i za zajednički doručak najčešće serviram francuski tost s malinama.

Baš kao što je s vremenom postala imuna na srkanje, tako je morala da prihvati sindrom od koga, očito, pate mnogi ljudi u našoj zemlji, a to su “gladne oči”.

- Sećam se da se moj deda konstantno ponašao kao da je gladan ili da u kući nema ništa za jelo, a na slavama bi prvo sebi natrpao svega i svačega u tanjir. Kad je obrok počinjao supom s knedlama on bi pokupio sve knedle, isto je bilo i s rezancima, pa je onda izgledalo kao da jede pastu. I kod sebe to ponekad primetim. Odem u restoran i, iako me zasiti već potaž, naručim salatu i glavno jelo u najvećoj porciji, a na kraju uzmem i nešto slatko premda mi hrana izlazi na nos.

Kod Dunje, obedovanje je strogo povezano s druženjem. Radije će kuvati za druge nego samo za sebe.

Dea Đurđević: Gurman sa grižom savesti

- Hranu ne posmatram kao gorivo koje mi treba da bih preživela dan, nego zaista uživam u svakom obroku. Volim da jedem u društvu, ali nikad s prijateljima ne planiram obroke i izlaske. Moji najbolji izlasci, pa i ručkovi i večere, bili su rezultat spontanosti. Prija mi da sam u okruženju muškaraca i često mi kažu da posedujem mušku energiju, a i ja za sebe tvrdim da sam žena ortak.