Leči mamurluk: Kisela čorba okrepljuje organizam
14.01.2022 12:30
Posle obilnog ića i pića bela, kisela čorba blagotvorno deluje na telo
Posle obilnog ića i pića, jedan obrok dobro će doći skoro svakome kao neka vrsta leka od teške hrane i veće količine pipijenog alkohola. Iskusni kažu da posle slavlja nema ništa što bolje može da okrepi organizam od bele, kisele čorbe. Osim što leči mamurluk, ona blagotvorno deluje na telo, a recept koji vam donosimo je onaj po kome su je kuvale i naše bake.
Sastojci:
2 glavice luka
1 veza zeleni sa celerom
3 veće šargareše
1 veza peršunovog lista
300 grama piletine
1 šoljica pirinča
1 kisela pavlaka (180 grama)
1 limun
zaćini po želji: so, biber, biljni začini
maslinovo ulje
Pročitaj i - Svetlana Grubor svaki dan započinje ovako, a završava ga na ovaj način!
Priprema:
Isecite luk sitno ili ga usitnite u blenderu i dinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Kada je gotov, prelijte ga sa pola šoljice vode i pustite da voda ispari. Kada je voda isparila, ponovo sipajte pola šolje vode i pustite da ispari. Na ovaj način luk ste pretvorili u kašicu i ne može se dogoditi da pliva po čorbi.
Dodajte meso i propržite ga. Kada je meso gotovo dodajte krupnije isečenu šargarepu i peršun, celer i paštrnak. Kada je povrće prodinstano, premestite sve u lonac ili ako ste dinstali u loncu ostaviti tu i dodajte biber I so, pa nalijte vodom da pokrije sadržaj lonca. Začinite po ukusu i kuvajte dva sata uz povremeno dolivanje vode. Dodajte pirinač I kuvajte dok ne omekša. Iscedite limun I sačekajte da se prohladi. Dodajte pavlaku po želji.
Komentari. (0)