Hrono ishrana za zaposlene: Pripremite ručak za 5 minuta!
24.03.2017 09:40
Kao što brojni poštovaoci hrono ishrane znaju, da li ćemo biti vitki ili gojazni ne zavisi samo od toga šta jedemo, već i kada jedemo. Dakle, ključ mršavljenja leži u pažljivo osmišljenoj kombinaciji određene vrste namirnica i vremena u danu kada ćemo ih unositi.
Jelovnik hrono dijete se sastoji od tri glavna obroka – doručka, ručka i večere, i popodnevne užine. Između nije dozvoljeno grickanje, pa čak ni „zdrava“ opcija poput voća. Tri do četiri sata je optimalno vreme koje je potrebno našem telu razgradi hranu i oseti potrebu za novom. Četiri puta dnevno lučenje kortizola u našem telu dostiže vrhunac. Svaki put kada se to desi, dolazi do pojačanog lučenja insulina, usled čega se pojačava osećaj gladi. Trenutak kada je kortizol na vrhuncu, jeste trenutak kada treba da unesemo hranu u organizam. Od toga koju hranu ćemo jesti, zavisi da li ćemo mršaviti ili se gojiti.
Sve što treba da znate o Hrono ishrani
Kad se radi o količini hrane, jedno od nepisanih pravila ovog režima ishrane jeste da "doručkujete kao kraljica, ručate kao princeza, a večerate kao prosjakinja". Dakle, doručak je najobimniji, ručak treba da bude umeren, a večera minimalna.
Obrok koji je za osobe na ovom režimu najproblematičniji, jer dolazi obično u vreme kada su na poslu i nije im zgodno da kuvaju ili pripremaju hranu, jeste ručak.
Međutim, ručak možete pripremitručakruči za svega nekoliko minuta!
4 zlatna pravila hrono ishrane
Salata od tunjevine
Namirnice: 1 konzerva tune u sopstvenom soku, 5 šargarepa, 1 kašika golica, 1 kašika suncokretovog semena, sok od 1/2 limuna, 1 kašika maslinovog ulja, morska so
Priprema: Šargarepu očistiti i narendati. Posuti limunovim sokom i maslinovim uljem i promešati. Sipati u činiju, posuti sa malo krupne morske soli, pa dodati oceđenu tunjevinu i posuti semenkama. Sve lagano izmešati.
Komentari. (0)