Jede vam se pica, nemate gotove kore? Ovo je recept za vas!
Ako ste ljubitelji dobre pice ali vas kalorije opetrećuju, onda imamo rešenje za vas. Recept za testo za picu bez brašna je pred vama, a osnovna namirnica je karfiol. Osim što ne goji, iznenađujuće je ukusno. U ovu picu ako želite možete dodati i kulen ili neku šunku.
Sastojci testa za picu bez brašna:
1 glavica karfiola
2 jaja
2 kašike rendanog parmezana
2 kašike rendane mocarele
1 jaje
so
biber
1 kašičica kurkume
1 kašika maslinovog ulja
Fil:
3 kašike maslinovog ulja
100 g gaude
200 g mocarele
2 paradajza
Pročitajte: Čizkejk u kojem ce uživati čak i oni koji nisu ljubitelji kolača
Priprema
Karfiol podelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smesu. Skuvajte ga na pari ili u mikrotalasnoj dok ne omekša. Kad se ohladi zamotajte smesu u čistu krpu ili gazu, pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocedite snažno stiskajući karfiol kako bi ostalo što manje vode. Tako testo neće biti gnjecavo nakon pečenja.
Pomešajte karfiol s jajima, sirom i začinima, pa sve razmažite na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite 12 do 15 minuta na 220 °C, tj dok ne postane hrskavo.
Premažite testo, dodajte sir i parčiće paradajza. Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, što je oko 10 minuta.
Prijatno!
Komentari. (0)