Marijana Mićić

Probudiće sva vaša čula: Hrskava pita sa borovnicama po receptu Marijane Mićić (foto)

Autor:

23.02.2023 14:45

Foto:

Foto:

Recept Marijane Mićić probudiće sva vaša čula



Marijana Mićić nije neko ko se hvali svojim kulinarskim umećem, niti je od onih koji provode dosta vremena u kuhinji, ali kada poželi da spremi nešto ukusno za svoje ukućane to joj i te kako polazi za rukom pogotovo ako je na meniju njeno omiljeno jelo ili poslastica.

Pročitajte Mamina sportašica - Marijana Mićić ponosna na ćerku

Praktična žena printscreen

 

Koliko je glumica vešta u kuhinji videli smo u emisiji "Praktična žena" kada je pokazala recept za hrskavu pitu sa borovnicama.

Sastojci za koricu:

300g mlevenog keksa

50g šećera

1 kašičica cimeta

100g otopljenog putera

Pročitajte Savršen doručak za fit trudnice - Kristina Maksimović zahvaljujući ovome nema višak kilograma (foto)

Praktična žena printscreen

 

Sastojci za beli fil:

340g krem sira

100g šećera

2 vanilin šećera

1 kašika brašna

1 jaje

Sastojci za sloj od borovnica:

300g borovnica

1 kašika brašna

1 kašika gustina

sok od jednog limuna

Sastojci za kranč sloj:

60g brašna

100g braon šećera

50g ovsenih pahuljica

1 kašičica cimeta

60g otopljenog putera

Pročitajte Po receptu Kejt Midlton - Salata koja je postala viralna na društvenim mrežama, evo zašto (video)

Praktična žena printscreen

 

Priprema:

Pomešajte sastojke za koricu i obložite kalup po dnu i stranicama i pecite 8 minuta na 180 stepeni. Za to vreme pomešajte sastojke za beli fil mutilicom i prelijte preko pečene kore. Borovnice stavite u sok od limuna, a zatim ih ocedite i umešajte u smesu šećera, brašna i gustina i tako uvaljane borovnice sipajte preko belog fila. Pomešajte sastojke za kranč sloj tako da dobijete mrvičastu smesu koju stavite preko borovnica. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.


Kako to Marijana priprema pogledajte u videu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading