Recept za posni gulaš spazili smo na Instagram profilu Ene Popov, evo kako ona to priprema
Kada je u pitanju kulinarsko umeće Ena Popov i te kako ima čime da se pohvali. Ona je poznata kao vrsna kuvarica koja sa uživanjem redovno priprema obroke za svoju porodicu.
Njene ćerke najviše uživaju u specijalitetima koje ona priprema, a lepa voditeljka svoje recepte nesebično deli sa pratiocima na društvenim mrežama.
Pročitajte Ovakav losos još niste probali - Recept Ene Popov oduševio domaćice (foto)
Budući da uskršnji post uveliko traje, domaćice su se oduševile kada su na Eninom Instagram profilu spazile recept za posni gulaš.
Ukoliko ste i vi ljubitelj gulaša, ne morate da čekate da veliki praznik prođe, već samo sledite Enine instrukcije.
Pročitajte Ukusan obrok za uskršnji post - Jelena Đoković oduševila receptom od samo tri sastojka (foto)
"Iii sledi recept za posni gulaš, sastojci:
- pakovanje šampinjona
- glavica crnog luka
- 1 veća sitno narendana šargarepa
- 1 zelena paprika (isecena na sitne kockice)
- maslinovo ulje
- 100ml vode
- 300 ml soka od paradajza
- 1 supena kašika ajvara
- so i biber
Pročitajte Ručak za 20 minuta - Daca Dabović oduševila receptom za pileće nagetse (video)
Lovorov list, možete dodati još i par čenova belog luka sitno iseckanog mlevene ljute paprike ili čili ljuspica (ukoliko volite pikantnije) i naravno ne morate koristiti samo šampinjone, dobrodošle su i enoki pečurke, portobello i/ili vrganji.
Pročitajte Probudiće sva vaša čula - Hrskava pita sa borovnicama po receptu Marijane Mićić (foto)
Na maslinovom ulju dinstate luk, kad malo omekša dodate šargarepu i papriku, kad puste svoje sokove i sjedine se sa lukom, dodati pečurke, so i biber, promešati, dodati vodu, lovorov list i pustiti da se krčka.
5 min pred kraj kuvanja dodati paradajz sok i još soli i bibera ako je potrebno, kada se sve lepo sjedinilo i skuvalo dodati i ajvar, lepo ga umešati i gulaš pustiti da još malo proključa i gotovo!
Služiti uz fusile ili pene, ili uz bareni pirinač ili salaticu, ili i jedno i drugo i treće kako god vi volite. Prijatno!"
Komentari. (0)