Ena Popov

Kad Ena skuva... Zapečene taljatele u ovom sosu sigurno do sada niste probali

Autor:

12.10.2023 12:40

Foto:

Foto:

Recept Ene Popov kaloričan je i ukusan



Kada želimo ukusan ručak, znamo da dobar recept provereno možemo naći kod Ene Popov, pa se ni ovog puta nismo prevarili.

U kuhinji popularne Vojvođanke uvek se krčka nešto ukusno, pa smo recept Ene Popov odlučili odmah da isprobamo.

Instagram

 

Na voditeljkinom meniju našle su se taljatele u belom sosu, a recept vam prenosimo u celosti.

„Zapečene taljatele u belom sosu sa šampinjonima i vrganjima, naravno i slaninicom, jer jednostavno, sve je lepše sa slaninicom”, poručuje Ena na svom Instagram nalogu, pa dodaje koji su nam sastojci potrebni.

Pročitajte Šta danas za ručak? Rolat Ene Popov odobrile domaćice

- taljatele 
- so 
- maslinovo ulje
- 2 struka mladog luka 
- 2 čena belog luka
- 650 g šampinjona 
- 50 g suvih vrganja 
- slanina 
- pavlaka za kuvanje 
- 1 jaje 

Instagram

 

Recept Ene Popov – Priprema

Sušene vrganje stavite u vrelu vodu i ostavite ih da omekšaju. Obarite taljatele. Iseckajte mladi luk na kolutiće i stavite u tiganj sa maslinovim uljem, pa počnite da dinstate. Dodajte šampinjone u tiganj i nastavite sa dinstanjem.

Pred kraj dodajte i sitno iseckan beli luk, promešajte pa ostavite još par minuta da se krčka.

Pročitajte Bez brašna, jaja i belog šećera - Iz kuhinje Ene Popov stiže sjajan recept za čokoladni kolač sa višnjama

Posolite i zabiberite, promešajte pa zatim dodajte malo pavlake za kuvanje. Iseckajte slaninu na deblje kockice i propržite na drugom tiganju. U vatrostalnu posudu po dnu poređajte taljatele pa prelijte sosom od pečuraka.

Po tom sloju poređajte deo ispržene slanine i sitno iseckanih vrganja. Na to opet stavite sloj taljatela. Na taljatele poređajte ostatak slanine.

U činiji umutite jedno jaje i ostatak pavlake za kuvanje pa time prelijte. Stavite u rernu na 200/220 stepeni. Kad se sve lepo sjedini, izvadite iz rerne i narendajte sir odozgo pa vratite u rernu. Kada se sir fino istopi, izvadite iz rerne, sačekajte da se malo ohladi i poslužite.

Prijatno!

 

Komentari. (0)

Loading