Tamara Dragičević

Ljubav dolazi preko stomaka: Tamara Dragičević podelila recept za piletinu sa ruzmarinom, Petar ne može da joj odoli

Autor:

08.08.2023 18:20

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Recept Tamare Dragičević za piletinu sa ruzmarinom će vas oduševiti



Tamara Dragičević je, kako njeni najmiliji tvrde, odlična kuvarica.

U tu priču smo se i sami uverili kada je tokom gostovanja u emisiji „Praktična žena” pripremala jelo koje njen suprug Petar Benčina obožava. 

Instagram

 

U pitanju je piletina sa ruzmatinom i rebrasti kromirići sa slaninom, a recept Tamare Dragičević vam prenosimo u celosti. 

Sastojci za pile

celo pile
4 grančice ruzmarina
10 čena belog luka
2 limuna

Pročitajte I vi ćete uspeti - Tamara Dragičević otkrila tajnu vitkosti posle dva porođaja, ovo je sve što treba da znate (video)

Priprema pileta

Pile očistiti i vezati koncem noge, u njega staviti grančicu ruzmarina, 4 čena belog luka i jedan limun isečen na četvrtine. Posoliti i pobiberiti sa svih strana.

U pekač sipati ulje i staviti 4 kriške limuna, 4 čena belog luka, grančicu ruzmarina i preko svega toga pile. Na pile staviti još i 2 koluta limuna, 2 čena belog luka isečenog na pola i 2 grančice ruzmarina.

Peći u rerni 4 sata na 200 stepeni poklopljeno, a potom otklopiti i tako peći još 10 minuta da se pile zapeče.

Sastojci za krompir

3 krompira iste veličine
200 g slanine

Pročitajte Može i bez dijete - Pantalone Tamare Dragičević kriju stomak i bokove, a pogodne su za svaku priliku (foto)

Priprema krompira

Krompir se peče u ljusci u rerni tako da ga nije potrebno ljuštiti već samo dobro oprati pod vodom. Jedan kraj krompira se tanko iseče kako bi krompir mogao da stoji.

Staviti dve varjače sa strane koje služe kao graničnik dokle treba zaseći krompir. Krompir zaseći na vise mesta na tanke šnite, u svaku šnitu ubaciti po 1 listić slanine.

Posoliti i preliti uljem tako da u svaki prorez uđe deo. Peći na 180 stepeni 45 minuta.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading