Kejt Midlton

Prava kalorijska bomba: Ovoj poslastici Kejt Midlton ne može da odoli

Autor:

03.09.2023 16:00

Foto: Photo by Chris Jackson Getty Images

Foto: Photo by Chris Jackson Getty Images

Omiljeni desert Kejt Midlton više nije tajna, evo čemu ne može da odoli



Kejt Midlton izuzetno vodi računa o svojoj ishrani zbog čega se namirnice koje će se naći na njenom meniju pažljivo biraju. Ipak, jednoj poslastici ne zna da odoli. 

Guliver Getty Images

 

Omiljeni dezert Kejt Midlton je penušavi puding od karamele kome je ostala verna još od detinjstva. Kultni britanski kuvar Džejmi Oliver podelio je recept za ovu poslasticu koji vam prenosimo u celosti. 

Pročitajte Ni maniri, ni lepota... Ovim je Kejt Midlton osvojila princa Vilijama, neobično

- Kejt je prilikom dolazaka diskretna i ima samo lepe reči za osoblje. Ljubazna je i uvek pohvali kuvara koji joj pripremi savršeno vlažni i penušavi puding od karamele - rekao je kuvar za časopis People.

Sastojci za omilenji desert Kejt Midlton

200 g svežih urmi bez koščica
1 kašičica sode bikarbone
80 g rastopljenog maslaca
170 g šećera
2 velika jaja
170 g brašna
¼ kašičice mlevenog cimeta
2 kašike mleka
2 kašike jogurta
 

Za umak od karamele

115 g maslaca
115 g svetlog šećera
140 ml slatke pavlake

gabriel lima via pexels

 
 

Priprema

Zagrejte rernu na 180ºC. Stavite urme u posudu sa sodom bikarbonom i prelijte ih s 200 ml vrele vode. Ostavite da odstoje par minuta da omekšaju, a zatim procedite. Umutite urme u blenderu dok ne dobijete pire.

U međuvremenu, drvenom kašikom penasto izmiksajte maslac i šećer, dodajte jaja, brašno, cimet i mleko. Dobro izmešajte, zatim dodajte jogurt i kašaste urme.

Izlijte u maslacem namazanu vatrostalnu posudu ili za to namenjen kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta.

Dok se puding peče, napravite umak tako da maslac, šećer i slatku pavlaku stavite na laganu vatru dok se šećer ne istopi, a umak zgusne i potamni.

Za posluživanje kašikom, izvadite puding za stolom i prelijte ga umakom od karamele.

Komentari. (0)

Loading