Una Piale

Potaž od šargarepe i nekako, ali kolač?! Una Piale ima recept (video)

Autor:

09.04.2024 13:01

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Kolač sa šargarepom po receptu Une Piale će domaćice rado isprobati



Una Piale, supruga glumca Stevana Pialea i uspešna food blogerka, obradovala je pratioce na Instagramu receptom za kolač sa šargarepom kome niko ne može da odoli. 

Marija Mladjen/ATAImages

 

- Kolač sa šargarepom je klasični carrot cake samo u formi kapkejka.

Pročitajte Može i sa malinama - Una Piale oduševila receptom za hleb, ko još može da odoli?

Toliko je osvežavajući ovaj krem sir odozgo, a sam kolač nije presladak tako da je ovo bukvalno nešto najbolje što sam pravila u poslednje vreme i ne oseća se šargarepa, odmah da raspršim svaku sumnju.

Ima ukus cimeta i pridruženih začina - napisala je Una ispod video-snimka. 

Sastojci

170 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice karanfilića
1/2 kašičice đumbira
1/2 kašičice muskatnog oraščića
120 ml ulja
100 g šećera
2 jajeta
80 g kašice od jabuke (ja na svu sreću imam bebu kojoj uvodim hranu tako da u svakom trenutku imam teglicu kaše od jabuke xexe)
2 kašičice arome vanile
200 g narendanih šargarepa
250 g krem sira
70 g putera (na sobnoj temperaturi)
2 kašičice arome vanile
250 g šećera u prahu

Priprema

Uključite rernu na 180°C. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i začine, a u drugoj posudi pomešajte ulje, šećer, dva jajeta, kašicu od jabuke, vanilu i tome dodajte šargarepe.

Pomešajte suve i mokre sastojke i napunite papiriće za mafine dopola. Smanjite temperaturu u rerni na 150° a za to vreme napravite ajsing od krem sira.

Pročitajte Idealna poslastica za kraj radne nedelje - Una Piale oduševila receptom, ovakav slatkiš još niste probali

Ajsing će vam biti malo tečan jer mi u Srbiji nemamo full fat block cream cheese koji drži formu, ali meni nije smetalo, pošto je ukus predivan.

Dakle, pomešajte sve sastojke mikserom i stavite nakratko u zamrzivač da se stegne što više, taman dok se ne ispeku mafini.

Kad se ispeku, nafilujte vrh krem sir ajsingom i ako hoćete, pospite nekim izmrvljenim keksom ili cimetom.

 

 

Komentari. (0)

Loading