Una Piale
Može i sa malinama: Una Piale oduševila receptom za hleb, ko još može da odoli?
09.09.2023 10:00
Hleb sa malinama po receptu Une Piale će vas oduševiti
Una Piale, supruga glumca Stevana Pialea i uspešna food blogerka obradovala je pratioce na Instagramu receptom za hleb sa malinama kome niko ne može da odoli.
Hleb sa malinama je, kako kaže, idealna je varijanta za doručak u kojoj će, bez ikakve sumnje, najviše uživati najmlađi članovi porodice.
Pročitajte Kakav prizor - Stevan Piale pokazao ćerku, prva fotografija bebe je tu (foto)
Sastojci
1 kesica suvog kvasca
3 kašike šećera
180ml toplog mleka
60g putera
2 jaja
450g brašna
1 kašičica soli
250g džema (ili po želji)
50g smrznutih (ili svežih) malina
Ajsing
120g šećera u prahu
1 kašičica arome vanile
Hleb sa malinama se ovako priprema
U jednu vanglu sipajte kesicu suvog kvasca i tri kašike šećera i preko toga sipajte toplo mleko. Pomešajte onako ovlaš, i pustite 10ak minuta da nadođe kvasac.
Kad površina postane onako penušava i kvasac nadođe, unutra ubacite puter, jaja i malo po malo brašno i so.
Napraviće se meko testo, ne previše lepljivo. Izvadite testo i stavite na pobrašnjenu podlogu, uvaljajte ga u to brašno i mesite jedno minut.
Pređite uljem ili puterom po ivicama čiste vangle, i stavite testo u nju, da naraste, nekih sat vremena, do dva.
Kada naraste, oklagijom izravnajte testo u pravilan pravougaonik i namažite ga džemom od malina. Urolajte pravougaonik u veliku rolnu/veknu kao kada pravite cimet rolnice, dakle po dužini.
Zatim prepolovite rolnu na pola, po dužini i onda te dve polovine upletite u labavu pletenicu. Na kraju, tu pletenicu uvrtite u krug (vidi highlight).
Pročitajte Idealna poslastica za kraj radne nedelje - Una Piale oduševila receptom, ovakav slatkiš još niste probali
Prebacite pletenicu u okrugli, manji pleh i pustite da još naraste, još nekih 45 minuta. Za to vreme, zagrejte rernu na 180°C.
Posle 45 minuta, ili kada pletenica malo još naraste, stavite da se peče, nekih 40ak minuta ili dok se gore, na površini ne uhvati braonkasta boja.
Dok se peče, pomešajte sve sastojke za ajsing i kada se kolač ispeče, pospite ajsing preko, dok je još vruć.
Komentari. (0)