Lena Kovačević
Ekspert za poslastice: Čokoladni tart bez pečenja po receptu Lene Kovačević
04.09.2023 15:00
Recept Lene Kovačević za čokoladni tart bez pečenja će vas oduševiti
Lena Kovačević se odlično snalazi pred kamerama, a dobro joj ide i u kuhinji.
Kulinarske veštine svakodnevno trenira, što iz ljubavi, što zbog činjenice da ima porodicu koja obožava njene specijalitete, posebno kolače i torte.
Da je ekspert za poslastice još jednom je dokazala tokom gostovanja u emisiji ”Praktična žena”, a recept Lene Kovačević za čokoladni tart bez pečenja vam prenosimo u celosti.
Pročitajte Prava kalorijska bomba - Ovoj poslastici Kejt Midlton ne može da odoli
Sastojci za podlogu
250g mlevenog keksa
25g kakao praha
100g otopljenog putera
2 kašike meda
1 kašika ruma
3 kašike mleka
Sastojci za ganaž
200ml neutralne pavlake
100g čokolade za kuvanje
200g mlečne čokolade
jagode ili neko drugo voće po želji
Recept Lene Kovačević jednostavno se priprema
Priprema
Sastojke za podlogu pomešajte i smesu utisnite u kalup za tart. Za ganaž otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kore.
Ohladite tart u frižideru najmanje 3 sata, a zatim ukrasite svežim jagodama ili drugim voćem po želji.
Komentari. (0)