Kolač
Sočni kolač s makom savršena poslastica za hladna jesenja jutra
10.10.2023 10:55
Kolač s makom priprema se brzo i lako
Ukoliko tražite novu poslasticu, imamo za vas jednu koja se sprema brzo i lako, izdašna je i nimalo skupa za pripremu, a sigurni smo da će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Reč je o kolaču s makom koji, u slučaju da ga do sada niste voleli, posle ovog recepta sigurno hoćete.
Kolač s makom - Priprema
Sastojci:
4 jabuke
4 jaja
120 g šećera
120 ml mleka
120 ml ulja
170 g glatkog brašna
120 g mlevenog maka
1 prašak za pecivo
Napravite smesu. Jaja i šećer penasto umutite. Dodajte lagano ulje, mleko, prašak za pecivo, brašno i mak.
Mutite manjom brzinom. Jabuke oljuštite, pa narendajte. Pažljivo ocedite višak soka (ako su mnogo sočne) da biskvit ne bude tečan kad ih umešate. Jabuke dodajte u smesu, ali ne miksajte, već ručno izmešajte da ne dobijete pire.
Sve izlijte u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusovih 30 do 35 minuta.
Kad je pečen, kolač prelijte čokoladnom glazurom ili posipajte šećerom u prahu.
I to je sve.
Komentari. (0)