Recept

Nikada više nećete kupiti medeno srce: Recept za pripremu omiljenog slatkiša nikada nije bio jednostavniji

Autor:

11.10.2023 16:29

Foto:

Foto:

Recept za medeno srce, omiljeni kolač cele porodice



Živimo veoma brzim načinom života, pa se domaćice često trude da sebi olakšaju  time što će nešto kupiti umesto napraviti. To je potpuno razumljivo i prihvatljivo, mada se ipak cela porodica raduje kada mama ili baka zasuče rukave u kuhinji i napravi, na primer, omiljenu poslasticu.

Recept za medeno srce sigurno ćete isprobati prvom prilikom jer domaća varijanta ovog kolača mnogo je lepša i ukusnija od kupovne.

 

 

Ovaj čokoladni slatkiš veoma se lako pravi, te ćete zaboraviti na kupovinu gotovih. Potrebno je samo da izmešate sastojke i ispečete kolač, pa da ga premažete omiljenim džemom od kajsija i glazurom od čokolade.

Recept za medeno srce odmah zapišite

Iskrena preporuka je da odmah napravite duplu meru jer brzo nestaje iz tanjira.

 

 

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • kesica sode bikarbone
  • čaša vode
  • 4 kašike džema od kajsija + za premazivanje kolača po želji
  • 200 gr čokolade
  • malo ulja ili margarina

Pročitajte Sočni kolač s makom savršena poslastica za hladna jesenja jutra

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, cimet, šećer i sodu bikarbonu, a potom dodajte vodu i džem. Kada sve dobro izmešate, sipajte u pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni Celzijusovih .

Kada je testo gotovo, vruće premažite džemom i ostavite da se ohladi.

Potom napravite glazuru tako što ćete staviti da se istopi čokolada, kojoj ćete dodati ulje i margarin. Kada je glazura gotova, premažete je preko kolača i ostavite da se ohladi.

Komentari. (0)

Loading