Recept
Sočan i preukusan prebranac po meri cele porodice: Recept nikada nije bio jednostavniji
12.10.2023 17:04
Recept za pripremu prebranca koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Starinski, sočan i preukusan pasulj-prebranac kao što su naše bake pripremale možete i vi da napravite koliko već sutra.
Recept za pripremanje prebranca će vas oduševiti jer je veoma lak, a obožavaće ga cela porodica.
Pasulj-prebranac spada u jednostavna, a zasitna i preukusna jela koja se pripremaju od nekoliko sastojaka i svojim ukusom i mirisom osvajaju sva čula.
Domaćice ga posebno vole jer može da se jede nekoliko dana za ručak i da iznova bude preukusan koliko god da se podgreva.
Recept za pripremanje prebranca pročitajte u nastavku
Sastojci:
- 700 gr pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- mlevena paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
- mleveni biber
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro operite i nalijte ga vodom da prenoći.
Sutradan ga isperite, ponovo nalijte vodom, dodajte dve do tri kašike ulja, lovorov list i biber u zrnu, te pustite da se kuva.
Za to vreme propržite praziluk isečen na krugove i crni luk. Dinstajte ih oko pola sata da omekšaju. U luk dodajte so, mlevenu i tucanu papriku.
Pročitajte Nikada više nećete kupiti medeno srce - Recept za pripremu omiljenog slatkiša nikada nije bio jednostavniji
U vatrostalnu činiju staviti na dno kuvani pasulj, preko luk, pa pasulj, luk i tako dok ne potrošite celu masu s tim što gore treba da ostane pasulj.
Odozgo sipajte malo ulja i stavite u rernu da se peče trideset minuta na temperaturi od oko 200 stepeni Celzijusovih.
Komentari. (0)