Recept

Pravi jesenji ručak: Napravite gulaš po receptu Tanje Bošković, tajna je u ovom sastojku

Autor:

25.10.2023 18:31

Foto:

Foto:

Recept Tanje Bošković za gulaš ćete isprobati, tajna je u ovom sastojku



Tanja Bošković obožava da kuva i često ističe da je veliki gurman. Kad god joj obaveze dozvole, eto nje u kuhinji da pripremi neko novo jelo koje obožavaju svi članovi njene porodice.

Ata Images

 

Recept Tanje Bošković za ovo veoma ukusno jelo tražili su svi  koji su ga bar jednom probali. Idealan je za jesenje dane kada su pijace prepune bundeva koje su, pored toga što su ukusne, i veoma zdrave.

Bundeva je prepuna vitamina A i C, a kako sadrži i vlakna, odlična je i za probavu, štiti zdravlje našeg srca, a ima i druga blagotvorna dejstva. Ipak, bundeva nije glavni sastojak Tanjinog jela, ali jeste veoma važan, a zbog nje će i gulaš biti serviran na neobičan način.

Recept Tanje Bošković za gulaš pročitajte u nastavku

Sastojci:

  • jedna veća bundeva
  • kilogram svinjskog ili junećeg mesa
  • kilogram crnog luka
  • čašica rakije od kajsije
  • kašika džema od kajsije
  • čaša vina
  • kajsije iz kompota
  • kukuruz
  • malo cimeta, so, suvi začin, biber

Priprema:

Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro je očistite. Stavite je zatim u rernu na 150 stepeni, jedno petnaest minuta, ne duže, ali vodeći računa da ne izgori.

Pexels

 

Na kilogram seckanog luka, u šerpu u koju ste sipali jednu čašu rakije ubacite kilogram mesa iseckanog na kockice.

Pročitajte Ni Bastijan ne može da odoli - Srpski doručak po receptu Ane Ivanović

Valja dobro začiniti, zaljutiti, valja staviti jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčkati najmanje tri i po, četiri sata i s vremena na vreme nalivajte vinom.

Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, na sve to prospite jednu šaku smrznutog kukuruza, vratite u rernu i pecite na 150 stepeni dobra dva sata.

Komentari. (0)

Loading