Recept
Pravi jesenji ručak: Napravite gulaš po receptu Tanje Bošković, tajna je u ovom sastojku
25.10.2023 18:31
Recept Tanje Bošković za gulaš ćete isprobati, tajna je u ovom sastojku
Tanja Bošković obožava da kuva i često ističe da je veliki gurman. Kad god joj obaveze dozvole, eto nje u kuhinji da pripremi neko novo jelo koje obožavaju svi članovi njene porodice.
Recept Tanje Bošković za ovo veoma ukusno jelo tražili su svi koji su ga bar jednom probali. Idealan je za jesenje dane kada su pijace prepune bundeva koje su, pored toga što su ukusne, i veoma zdrave.
Bundeva je prepuna vitamina A i C, a kako sadrži i vlakna, odlična je i za probavu, štiti zdravlje našeg srca, a ima i druga blagotvorna dejstva. Ipak, bundeva nije glavni sastojak Tanjinog jela, ali jeste veoma važan, a zbog nje će i gulaš biti serviran na neobičan način.
Recept Tanje Bošković za gulaš pročitajte u nastavku
Sastojci:
- jedna veća bundeva
- kilogram svinjskog ili junećeg mesa
- kilogram crnog luka
- čašica rakije od kajsije
- kašika džema od kajsije
- čaša vina
- kajsije iz kompota
- kukuruz
- malo cimeta, so, suvi začin, biber
Priprema:
Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro je očistite. Stavite je zatim u rernu na 150 stepeni, jedno petnaest minuta, ne duže, ali vodeći računa da ne izgori.
Na kilogram seckanog luka, u šerpu u koju ste sipali jednu čašu rakije ubacite kilogram mesa iseckanog na kockice.
Pročitajte Ni Bastijan ne može da odoli - Srpski doručak po receptu Ane Ivanović
Valja dobro začiniti, zaljutiti, valja staviti jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčkati najmanje tri i po, četiri sata i s vremena na vreme nalivajte vinom.
Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, na sve to prospite jednu šaku smrznutog kukuruza, vratite u rernu i pecite na 150 stepeni dobra dva sata.
Komentari. (0)