Recept
Ručak na brzinu: Lazanje koje se lako prave, a ukus je fantastičan
05.11.2023 15:02
Recept za lazanje nikad nije bio jednostavniji, obavezno probajte
Neverovatno ukusno jelo sa nadevom od mlevene junetine i paradajza, obloženo divnim rastopljenim sirom oduševiće vaše najmilije, a recept za lazanje prenosimo vam u celosti.
Recept za lazanje nastao je u Italiji tačnije u gradu Napulju, a prvi put objavljen u “Liber de Coquina“ gde su one postale tradicionalno jelo.
Pročitajte Radije bih jela pastu, nego nosila veličinu 0 - Recept Ene Popov za špagete sa limunom oduševio domaćice
Sastojci
1 kašika maslinovog ulja
2 kriške dimljene slanine
1 glavica luka, sitno naseckanog
1 štapić celera, sitno naseckan
1 šargarepa srednje veličine, izrendana
2 čena belog luka, sitno iseckana
500 g mlevene junetine
1 kašika pirea od paradajza
800 g paradajza pelata iz konzerve, iseckanog
1 kašika meda
500 g svežih listova za lazanje
400 ml creme fraiche
125 g mocarele (sveže), grubo iscepkane
50 g parmezana, rendanog
šaka listova svežeg bosiljka
Recept za lazanje jednostavan je za pripremu
Zagrejte ulje u većoj šerpi ili dubokom tiganju. Slaninu isecite na sitne komadiće i stavite je u tiganj da se prži nekoliko minuta dok ne počne da dobija boju.
Pročitajte Novak ne može da mu odoli - Recept za maslac, lako se pravi i ne košta mnogo
Dodajte luk, celer i šargarepu pa dinstajte na srednje jakoj vatri pet minuta uz povremeno mešanje dok luk ne omekša i ne postane staklast.
Komentari. (0)