Jelena Đoković

5 najboljih posnih recepata iz kuhinje Jelene Đoković, da uživa cela porodica

Autor:

11.12.2023 16:15

Foto: Miloš Nadaždin

Foto: Miloš Nadaždin

Recepti Jelene Đoković idealni su za božićni post



Božićni post u punom je jeku, a domaćice se trude da za ukućane pripreme što ukusnije i originalnije obroke. Budući da je supruga Novaka Đokovića veganka, baš kao i on, znali smo da na njenoj adresi možemo da nađemo idealan posni obrok.

Zapravo, recepti Jelene Đoković su toliko dobri da nismo mogli da se odlučimo za jedan, već vam donosimo 5.

Instagram

 

Recepti Jelene Đoković - priprema

1. Obrok-salata sa kinoom

Sastojci:

- 4 šolje kinoe
- 4 šolje vode
- malo vinskog sirćeta
- 2 kašičice soli
- biber
- sok od limuna
- 4 kašičice senfa
- 2 krastavca
- 1 paradajz
- 1 paprika
- rendana šargarepa
- malo maslina
- malo crnog luka

Pročitajte Savršen recept za božićni post stiže iz kuhinje Tamare Dragičević

Priprema: Kuvajte kinou u vodi 15-20 minuta, a prethodno je potopljenu držite u vodi 20 minuta. Ocedite i stavite je u posudu da se ohladi u frižideru. Sipajte sirće, so, biber, sok od limuna i senf i sve ispasirajte blenderom.

 

 

Promešajte naseckane krastavce, papriku, crni luk, paradajz i masline sa kinoom, začinite dresingom i poslužite.

2. Testenina sa pesto-sosom

Sastojci:

- 2 veze svežeg bosiljka (ovaj pesto može da se spremi tokom leta i sačuva u teglici do zime)

- 100 g badema (može i indijski orah ili orasi ili seme golice)
- malo maslinovog ulja
- testenina

Pročitajte Iz kuhinje Ane Ivanović stižu novogodišnji keksići koje svako dete obožava (recept)

Priprema: Testeninu skuvajte, a bosiljak sameljite u blenderu sa bademima i maslinovim uljem. Posolite po želji.

 

 

3. Brusketi bez hleba

Sastojci:

- 5 velikih krompira isečenih na pola
- 2 paradajza
- malo svežeg bosiljka
- beli luk
- so i biber

Pročitajte Posne krofne - Kristina Ćetković ima recept, mekane kao duša

Priprema: Krompir skuvajte sa korom. Oljuštite ga pa isecite na pola. Svaku polovnu napunite paradajzom i svežim bosiljkom. Poprskajte maslinovim uljem i solju, pa kratko zapecite u rerni.

 

 

4. Grilovano povrće

Sastojci:

Povrće po želji (tikvice, paprike, patlidžan, špargla, šargarepa)

Priprema: Najjednostavnija priprema je grilovanje u gril-tiganju, potom samo posolite.

 

 

5. Salata od sezonskog povrća

Sastojci:

- paradajz
- paprika
- šargarepa
- kupus
- zelena salata
- cvekla
- jabuka
- sirće
- so
- prepečeni susam
- ulje

 

 

Priprema nikad lakša. Sve sastojke iseckajte i začinite.

Prijatno!

 

 

Komentari. (0)

Loading