Jelena Đoković
5 najboljih posnih recepata iz kuhinje Jelene Đoković, da uživa cela porodica
11.12.2023 16:15
Recepti Jelene Đoković idealni su za božićni post
Božićni post u punom je jeku, a domaćice se trude da za ukućane pripreme što ukusnije i originalnije obroke. Budući da je supruga Novaka Đokovića veganka, baš kao i on, znali smo da na njenoj adresi možemo da nađemo idealan posni obrok.
Zapravo, recepti Jelene Đoković su toliko dobri da nismo mogli da se odlučimo za jedan, već vam donosimo 5.
Recepti Jelene Đoković - priprema
1. Obrok-salata sa kinoom
Sastojci:
- 4 šolje kinoe
- 4 šolje vode
- malo vinskog sirćeta
- 2 kašičice soli
- biber
- sok od limuna
- 4 kašičice senfa
- 2 krastavca
- 1 paradajz
- 1 paprika
- rendana šargarepa
- malo maslina
- malo crnog luka
Pročitajte Savršen recept za božićni post stiže iz kuhinje Tamare Dragičević
Priprema: Kuvajte kinou u vodi 15-20 minuta, a prethodno je potopljenu držite u vodi 20 minuta. Ocedite i stavite je u posudu da se ohladi u frižideru. Sipajte sirće, so, biber, sok od limuna i senf i sve ispasirajte blenderom.
Promešajte naseckane krastavce, papriku, crni luk, paradajz i masline sa kinoom, začinite dresingom i poslužite.
2. Testenina sa pesto-sosom
Sastojci:
- 2 veze svežeg bosiljka (ovaj pesto može da se spremi tokom leta i sačuva u teglici do zime)
- malo maslinovog ulja
- testenina
Pročitajte Iz kuhinje Ane Ivanović stižu novogodišnji keksići koje svako dete obožava (recept)
Priprema: Testeninu skuvajte, a bosiljak sameljite u blenderu sa bademima i maslinovim uljem. Posolite po želji.
3. Brusketi bez hleba
Sastojci:
- 5 velikih krompira isečenih na pola
- 2 paradajza
- malo svežeg bosiljka
- beli luk
- so i biber
Pročitajte Posne krofne - Kristina Ćetković ima recept, mekane kao duša
Priprema: Krompir skuvajte sa korom. Oljuštite ga pa isecite na pola. Svaku polovnu napunite paradajzom i svežim bosiljkom. Poprskajte maslinovim uljem i solju, pa kratko zapecite u rerni.
4. Grilovano povrće
Sastojci:
Povrće po želji (tikvice, paprike, patlidžan, špargla, šargarepa)
Priprema: Najjednostavnija priprema je grilovanje u gril-tiganju, potom samo posolite.
5. Salata od sezonskog povrća
Sastojci:
- paradajz
- paprika
- šargarepa
- kupus
- zelena salata
- cvekla
- jabuka
- sirće
- so
- prepečeni susam
- ulje
Priprema nikad lakša. Sve sastojke iseckajte i začinite.
Prijatno!
Komentari. (0)