Nina Seničar
Nina Seničar je prava domaćica, gibanica je njena specijalnost, evo recepta
26.12.2023 12:31
Gibanica Nine Seničar oduševila pratioce, prava domaćica
Atraktivna glumica koja je srca publike osvojila ulogom Dese u seriji „Popadija” odlično se snalazi i u kuhinji, a gibanica Nine Seničar postala je glavna tema na društvenim mrežama.
Naime, Ninin suprug, glumac Džej Elis, juče je proslavio katolički Božić, a ona se potrudila da napravi ukusne đakonije kojima niko ne može da odoli.
Pročitajte Po bakinom receptu - Ovom tradicionalnom jelu ni Anastasija Gudelj ne može da odoli (foto)
Ipak, ove godine praznična trpeza bila je nešto drugačija, a gibanica Nine Seničar mnogima je zapala za oko.
- Za ovaj američki Božić da se ne propusti srpska tradicija. Jedna gibanica - poručila je Nina na Instagramu.
Sastojci
500 g sitnog sira
3-5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli
Gibanica Nine Seničar lako se pravi
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh sa hartijom za pečenje. Pripremite preliv: pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.
Raširite jednu koru na sto i na nju dodajte malo sitnog sira. Preko ove kore se stavi druga i opet se doda malo sitnog sira. Ređajte tako dok se kore i sir ne potroše.
Pročitajte Punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović, Filip ne može da im odoli (foto)
Zatim, uvijte kore u rolat i podelite ih sa malim zasecima na deset jednakih delova. Oštrim nožem isecite parčiće, a potom ih stavite u pleh da strana sa sirom bude nadole.
Poređajte parčiće jedan do drugog i pažljivo ih prelijte prethodno napravljenim prelivom. Pecite 40 minuta ili dok gibanica ne porumeni. Prijatno!
Komentari. (0)