Recept
Naopaka, šupljikava i preukusna: Gibanica po receptu Nataše Pavlović
17.01.2024 20:01
Gibanica Nataše Pavlović oduševila pratioce, prava domaćica
Autorka i voditeljka emisije ”Praktična žena” odlično se snalazi u kuhinji, a gibanica Nataše Pavlović postala je glavna tema na društvenim mrežama.
Naime, profil slavne voditeljke prepun je saveta upućenih damama koje žele da u životu postignu svoj maksimum. Ovoga puta Nataša nas je obradovala receptom za "naopaku" gibanicu.
Pročitajte Za doručak, ručak i večeru - Ovoj pikantnoj piti Nataša Pavlović ne može da odoli (video)
Gibanica Nataše Pavlović jednostavna je za pripremu, a vama će se uz ovo mekano i vazdušasto jelo, prema njenim rečima, probuditi sva čula.
- Kraljica svih gibanica je "naopaka". Otkako sam otkrila ovaj recept pravim je češće nego ostale gibanice. Zbog načina hlađenja (naopačke) ostane visoka i vazdušasta, sa velikim rupama, kao dok raste u rerni, mekana je i veoma ukusna - poručila je voditeljka.
Sastojci:
- 500 g sitnog sira
- 500 g debelih kora za gibanicu
- 5 jaja
- 3 kisela mleka
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 80 g brašna
- puna kašičica sode bikarbone
Ovako se priprema gibanica Nataše Pavlović
- Pomešati sve mokre sastojke u velikoj činiji, pa dodati suve. Kore razlistati pa uviti ponovo i iseći na trake. Rastresti ih da se odvoje jedne od drugih.
Pročitajte Punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović, Filip ne može da im odoli (foto)
- Umakati deo po deo u smesu pa prebacivati u NEpodmazani pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ’ oko 45 minuta. Ja pečem na donjoj prečki i prekrijem pek-papirom.
Nečija rerna je možda jača gore pa će staviti na srednju prečku. Čim se izvadi iz rerne kad je pečena, tepsiju sa gibanicom prevrnuti i osloniti ćoškove na četiri šolje iste visine. Tako prevrnuta se hladi.
Ostaće fantastično velika, šupljikava i baš ukusna!
Prijatno!
Komentari. (0)