Nataša Pavlović
Iz kuhinje Nataše Pavlović stiže sjajan recept za princes krofne, ko još može da im odoli? (video)
28.02.2024 18:45
Princes krofne po receptu Nataše Pavlović ćete obožavati
Ako savršena žena postoji, onda je Nataša Pavlović najbliža tom idealu.
Njene objave na društvenim mrežama prepune su korisnih saveta, a ovoga puta voditeljka i autorka emisije „Praktična žena” podelila je recept za neodoljive princes krofne.
Naime, princes krofne su francuska poslastica koja je s vremenom počela da se pravi u celom svetu, gde je poznata pod nazivom profiterole, a Natašin recept uspeva čak i onima koji nisu vešti za šporetom.
Pročitajte Za doručak, ručak i večeru - Ovoj pikantnoj piti Nataša Pavlović ne može da odoli (video)
Fil
1 l mleka
5 žumanaca i 1 celo jaje
150 g gustina
200 g šećera
ekstrakt vanile (ili 3 vanil šećera ili štapić vanile)
125 g maslaca
Priprema fila
900 ml mleka staviti da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100 ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad mleko provri, sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme.
Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na tihoj vatri da ne zagori).
Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).
Testo
250 ml vode
125 ml ulja
malo soli
2 kašike šećera
150 g brašna
5 jaja
Ovako se pripremaju princes krofne po receptu Nataše Pavlović
Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
Pročitajte Prirodna, vitaminska bomba - Napitak za jačanje imuniteta po receptu Nataše Pavlović
Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180 stepeni oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja.
Kada se prohlade, preseći ih napola i filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil-krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.
Komentari. (0)