Recept
Ni Nole ne može da im odoli: Čokoladni mafini po receptu Saške Đoković omiljeni su desert cele porodice
01.02.2024 17:16

Foto: Milan Maricic/ATAImages
Recept Saške Đoković za čokoladne mafine ćete sigurno isprobati i oduševiti se, jednostavni, mekani i sočni
Saška Đoković sa suprugom Đorđem i sinom Aleksandrom već nekoliko meseci živi i uživa u toplijim krajevima, tačnije u Dubaiju.
Modna kreatorka posvećena je porodici, pa neretko uživa u pripremi gastronomskih specijaliteta, a jedan od njih svakako je i recept Saške Đoković za čokoladne mafine koji svi članovi familije obožavaju.

M.M./ATAImages
Verovali ili ne, nekadašnja voditeljka danas ima 49 kilograma, te mnogi smatraju da je premršava, među prvima je naravno njena mama.
– Posle porođaja, u ovom trenutku imam 49 kg, mama kaže da sam toliko imala u petom razredu osnovne – otkrila je Saška za portal SVET, pa zato i može da uživa u blagodetima slatkiša.
Recept Saške Đoković pročitajte u nastavku
Sastojci:
100 g lešnika
50 g ovsenog brašna
30 g organskog kakao-praha
60 g meda
prstohvat soli
voda po potrebi (može i kokosova)
1 banana

Pexels
Glazura:
50 g crne čokolade 70% kakaoa
10-15 g kokosovog ulja
Pročitajte Recept Danijele Dimitrovske za projice obožavaće i oni koji nisu ljubitelji zdrave hrane, preukusne!
Priprema:
Prvo se u blender stave lešnici i ovseno brašno, po vašoj želji usitnite koliko želite.
Kada se to sve usitni, dodaju se svi ostali sastojci, osim onih za glazuru.
Zatim se dobijena smesa stavlja u kalup za mafine i peče se u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Pexels
Potrebno je staviti kokosovo ulje i čokoladu na slabiju vatru ili u mikrotalasnu, da se istopi i da imamo spremljenu glazuru sa strane.
Kada prođe to vreme, izvade se mafini iz rerne i sačeka se malo da se ohlade. Nakon toga, potrebno je staviti glazuru preko mafina.
Komentari. (0)