Recept
Oduševite voljenu osobu za Dan zaljubljenih receptom Vesne Dedić, nema koji muškarac ovo ne voli
11.02.2024 10:01
Recept Vesne Dedić za bolonjeze obožavaju svi, pripremite ga za Dan zaljubljenih
Ko je probao nešto iz kuhinje Vesne Dedić odlično zna da, osim što je jedna omiljenih novinarki i spisateljica, važi i za jednu od najboljih kuvarica sa javne scene.
Razne su đakonije koje voditeljka maestralno sprema, ali recept Vesne Dedić za špagete bolonjeze ipak je nešto što svi iz njenog okruženja favorizuju.
Ovo je omiljeno jelo njene ćerke još iz detinjstva, pa je i danas uvek na listi želja koje mama treba da ispuni kada stigne u Los Anđeles, gde Lenka radi već nekoliko godina, prenosi portal SVET.
Recept Vesne Dedić za pastu bolonjeze
Sastojci za 4 osobe:
200 g sitno iseckane dimljene slanine
400 g mlevenog junećeg mesa (može i svinjsko)
1 l paradajz-pirea
4 čena belog luka
prstohvat soli
prstohvat origana ili bosiljka
biber (navrh noža)
kašičica žutog šećera
pakovanje taljatela
Pročitajte Kad muškarac zasuče rukave u kuhinji - Pasulj Milana Kalinića vraća u detinjstvo, recept je veoma lak
Priprema:
Na vrelom ulju propržiti slaninicu da lepo porumeni, potom sipati paradajz-pire i pustiti da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta, dodati potom sve začine i beli luk.
Pustiti da se sve zajedno krčka 15 do 30 minuta. Što duže to bolje.
Posle slaninice propržiti meso.
Na kraju dodajte sitno sekcani luk i kašičicu šećera.
Prijatno!
Komentari. (0)