Recept

Preukusni rolat od mesa po receptu Sandre Bugarski okupiće porodicu za trpezom

Autor:

29.02.2024 19:59

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Recept Sandre Bugarski ćete obožavati, preukusno



Recept Sandre Bugarski koji je glumica predstavila gostujući u emisiji „Praktična žena” obožavaće svi od 7 do 107, budući da je vrlo praktičan i jednostavan.

Ukoliko imate dilemu šta biste poslužili tokom nedeljnog ili bilo kog drugog ručka, sigurno je da će vam se dopasti neodoljivi rolat sa mesom u roštiljskom sosu (barbecue).

M.M./ATAImages

 

Sastojci za testo:

500 g brašna

150 ml jogurta

150 ml mleka

kašičica soli

kašičica šećera

1 suvi kvasac

Recept Sandre Bugarski pročitajte u nastavku

Sastojci za nadev:

4 šnicle pečenice

1 crni luk

1/2 šolje kečapa

1/2 šolje meda

1/4 jabukovog ili vinskog sirćeta

1/4 šolje senfa

2 kašike vuster sosa

2 čena belog luka

 

 

Priprema:

Prvo pravite nadev. U tiganj stavite kečap, med, sirće, senf, vuster sos, seckani beli luk i sve krčkajte na laganoj vatri dok ne dobije gust roštiljski sos.

U drugi tiganj stavite šnicle, posolite ih i pobiberite, preko njih stavite luk sečen na listiće i na kraju sos. Sve ukrčkajte nekoliko sati na laganoj vatri poklopljeno dok meso skroz ne omekša.

Pročitajte Ljiljana Blagojević i njene unuke imaju savršen recept za vanilice, devojčice ga obožavaju

Zatim umesite testo. Mleko smlačite i dodajte u brašno sa ostalim sastojcima. Sve lepo umesite i ostavite na toplom mestu da naraste.

Kada vam je gotovo meso, meso viljuškom iscepkajte i pomešajte sa sosom.

Testo razvaljajate u formu kore, pospite mesom u sosu, urolajte u rolat, isecite na kriške i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.

Ostavite desetak minuta da naraste još malo i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Komentari. (0)

Loading