Recept
Iz kuhinje Seke Aleksić stiže predlog za posnu poslasticu, nećete odoleti (foto)
15.03.2024 20:04
Recept Seke Aleksić za posne ruske kape oduševio domaćice
Ko još može da kaže „ne“ starinskim kolačima, posebno ruskim kapama? Zaboravljamo na dijete i režime ishrane kada ih ugledamo na stolu.
Ali ne brinite ‒ postoji i posno rešenje, bez mleka i jaja.
Ovo poslastičarsko remek-delo možete jesti i u vreme predstojećeg posta, a recept Seke Aleksić će oduševiti i vaše najmilije.
Recept Seke Aleksić za posne ruske kape jednostavno se priprema, a fenomenalan ukus, kako mnogi tvrde, vraća u detinjstvo.
Pročitajte Začinite nedeljni ručak najukusnijim i najhrskavijim pomfritom, Seka Aleksić ima recept
Sastojci
Za kore:
200 ml kisele vode
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
50 ml ulja
100 g šećera u prahu
2 kašike kakao praha
Za fil:
4 kašike bademovog brašna
500 ml vruće vode
100 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
3 kašike čvrstina
3 kašike brašna
250 g posnog margarina
3 kašike šećera u prahu
100 g kokosovog brašna
Recept Seke Aleksić jednostavan je za pripremu
U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer u prahu, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.
Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir, a onaj na kom se kolač pekao skinite.
Pročitajte Kada probate punjene paprike po receptu Seke Aleksić, nikako ih drugačije nećete praviti
Kada se dobro ohladi, kalupom vadite krugove. Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet.
Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.
U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko.
Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.
Komentari. (0)