Recept

Iz kuhinje Seke Aleksić stiže predlog za posnu poslasticu, nećete odoleti (foto)

Autor:

15.03.2024 20:04

Foto: youtube printscreen

Foto: youtube printscreen

Recept Seke Aleksić za posne ruske kape oduševio domaćice



Ko još može da kaže „ne“ starinskim kolačima, posebno ruskim kapama? Zaboravljamo na dijete i režime ishrane kada ih ugledamo na stolu.

Ali ne brinite ‒ postoji i posno rešenje, bez mleka i jaja.

Ovo poslastičarsko remek-delo možete jesti i u vreme predstojećeg posta, a recept Seke Aleksić će oduševiti i vaše najmilije. 

youtube printscreen

 

Recept Seke Aleksić za posne ruske kape jednostavno se priprema, a fenomenalan ukus, kako mnogi tvrde, vraća u detinjstvo. 

Pročitajte Začinite nedeljni ručak najukusnijim i najhrskavijim pomfritom, Seka Aleksić ima recept

Sastojci

Za kore:

200 ml kisele vode

200 g brašna

1 kesica praška za pecivo

50 ml ulja

100 g šećera u prahu

2 kašike kakao praha

youtube printscreen

 

Za fil:

4 kašike bademovog brašna

500 ml vruće vode

100 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

3 kašike čvrstina

3 kašike brašna

250 g posnog margarina

3 kašike šećera u prahu

100 g kokosovog brašna

Recept Seke Aleksić jednostavan je za pripremu

U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer u prahu, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.

Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir, a onaj na kom se kolač pekao skinite.

Pročitajte Kada probate punjene paprike po receptu Seke Aleksić, nikako ih drugačije nećete praviti

Kada se dobro ohladi, kalupom vadite krugove. Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet.

Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko.

Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.

Komentari. (0)

Loading