Ceca Bojković
Sladak ukus tradicije: Ovom milanskom specijalitetu ni Ceca Bojković ne može da odoli
21.03.2024 15:05
Omiljeno jelo Cece Bojković oduševilo domaćice, evo kako se priprema
Svi koji poznaju Cecu Bojković reći će vam bez mnogo razmišljanja da je domaćica kakva se samo poželeti može, a renomirana glumica odlično se snalazi i u kuhinji.
Omiljeno jelo Cece Bojković, osobuko, tradicionalni je milanski specijalitet koji će već pri prvom zalogaju probuditi sva vaša čula.
– Volim da spremam osobuko. To je istesterisana teleća kolenica. Volim da je začinim biberom i solju i bacim na vreli puter.
Pročitajte Iz kuhinje Seke Aleksić stiže predlog za posnu poslasticu, nećete odoleti (foto)
Na vatri se stisne njena srž, a okolo je meso. Pustim je da ogrezne u vodi i belom vinu, pa je na tihoj vatri pečem sat i po vremena.
Kao prilog obarim krompir sa mnogo peršuna i na kolenicu dodam listiće putera.
Moji prijatelji kažu da odlično spremam osobuko i uvek ga služim sa salatom od rukole ili zelenom salatom.
Ne konzumiram jela koja podižu holesterol, ali nisam vegetarijanac, niti robujem makrobiotici - rekla je glumica, a prenosi glossy.
Sastojci
juneći stek
maslinovo ulje
crveni pasulj
krompir
parmezan
biber
Omiljeno jelo Cece Bojković se ovako priprema
Marinirani juneći stek premazati puterom, špikovati ruzmarinom, posoliti, pobiberiti i peći po sedam minuta sa svake strane na zagrejanom grilu da bi bio srednje pečen.
Pročitajte Uz ovo preukusno jelo Miloša Bikovića nema šanse da se ugojite, evo i recepta
Servirati stek preliven maslinovim uljem i ruzmarinom, gustim crvenim pasuljem, krompirom zapečenim sa parmezanom.
Komentari. (0)