Recept
Najbolji recept za pljeskavice bez mesa, idealno za vreme posta
29.03.2024 11:01

Foto: Photo by LikeMeat on Unsplash
Posne pljeskavice nikad nisu bile ukusnije
Uskrs ili Vaskrs, jedan od najvećih hrišćanskih praznika samo što nije. Mnogi vernici uveliko poste, a kako vreme odmiče ideja za ukusne recepte polako ponestaje.
Ukoliko volite pljeskavice pronašli smo posni recept koji će biti odlična zamena za meso.

Photo by Howard Bouchevereau on Unsplash
Posne pljeskavice - sastojci:
- 1 supena kašika mlevenog lanenog semena + 3 supene kašike vode
- 1 konzerva leblebija (300-400 g)
- 1 luk
- začini (so, biber, majčina dušica, slatka paprika, beli luk u granulama)
Priprema posne pljeskavice:
Pomešati laneno seme sa vodom i ostaviti sa strane.
Pročitajte 5 najboljih posnih recepata iz kuhinje Jelene Đoković, da uživa cela porodica
Skuvati batat, a za to vreme viljuškom usitniti leblebije. Ukoliko stavite u blender, izgubi se tekstura i bude kao humus.
Malo popržiti luk, batat usitniti i sve sastojke pomešati zajedno dok se ne sjedine. Ostaviti u frižideru 30 minuta, pre oblikovanja, začine birate po ukusu. Peći na ulju i to je to.
Imate ukusan recept za posne pljeskavice.
Prijatno!
Komentari. (0)