Nataša Pavlović
Bolju tortu sa jagodama niste probali: Iz kuhinje Nataše Pavlović stiže proveren recept
15.04.2024 14:25
Torta sa jagodama po receptu Nataše Pavlović je praznik za nepca
Sada kada je počela sezona jagoda, red je da se iskoriste i u poslasticama.
Ovo voće idealno je za torte, a jedan fenomenalan recept stiže nam iz kuhinje Nataše Pavlović.
Torta sa jagodama - Sastojci
Za kore:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 70 g brašna
- 40 g gustina
- pola praška za pecivo
Pročitajte Prženice sa šunkom ili sa kremom? Recept Nataše Pavlović zadovoljiće svačije ukuse
Umutiti jaja prvo sa šećerom pa dodati i ostale sastojke.
Od ove smese ispeći dve kore (ili jednu pa prepoloviti) u okruglom plehu (moj je prečnika 22 cm), na 180 stepeni, oko 20 minuta.
Fil:
- 400 g maskarpone sira
- 400 g šlaga (ili slatke pavlake)
- 80 g šećera u prahu
- 1 vanil šećer
- 1 kremfiks
- sok od pola limuna
- 400-500 g jagoda iseckanih
Pomešati sve sastojke.
Za ovu tortu sa jagodama biće vam potrebno još:
- pola čaše mleka sa kašikom nekog likera ili voćnog sirupa za natapanje kora
- duplo pakovanja piškota za oblaganje ivica
Prvu koru natopiti mlekom sa likerom, na ivice uz obod pleha poređati piškote, pa preko kore pola fila.
Preko staviti drugu koru, natopiti mlekom, pa drugi deo fila. Odozgo ukrasiti po želji, idealno bi bilo sa puno jagoda.
Potrebno je da odstoji u frižideru pre sečenja.
Komentari. (0)