Novak Đoković

Novak Đoković napravio neočekivani potez: Zabrinuti fanovi strepe da mu pobede više nisu bitne

Autor:

22.09.2024 11:15

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Prepustio se užitku, Novak Đoković probao banicu



Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, nedavno je učestvovao na egzibicionom turniru u Bugarskoj. Prilikom posete susednoj zemlji malo se i opustio, a za to se pobrinuo njegov kolega Grigor Dimitrov,  koji je želeo da na najbolji način predstavi svoju zemlju. 

Grigor je poveo Novaka da proba banicu, jelo na koje su Bugari izuzetno ponosni. Na opšte iznenađenje svojih fanova, Novak je pristao da probao bugarsku pitu sa sirom.

Screenshot X/@Djoko_UTD

 

Ovo je izazvalo zabrinutost kod mnogih njegovih obožavalaca, s obzirom na to da Novak već godinama strogo izbegava gluten.

Pažnju obožavalaca je privukla činjenica da Novak već dugo izbegava bilo kakvo testo zbog specifične dijete koju praktikuje od 2011. godine, kada je otkrio da mu gluten negativno utiče na zdravlje i sportske razultate. 

Pročitajte: Na velelepnom imanju Jelena i Novak imaju čak i kokošinjac, izgleda nesvakidašnje

Njegov uspeh na terenu počeo je da raste upravo nakon što je promenio ishranu, pa je odluka da napravi ovaj izuzetak izazvala brojne komentare.

Mnogi smatraju da je ovo možda znak da Đoković polako razmišlja o povlačenju iz profesionalnog tenisa, pogotovo sada kada je dostigao istorijski uspeh sa 24 osvojenih Grand Slam titula. Zabrinuti fanovi spekulišu da bi to mogao biti način na koji se Novak priprema za novu fazu života, gde mu pobede više nisu prioritet.

Profimedia

 

Podsetimo, Novak je ranije isticao da nije na specifičnoj ishrani samo zbog sportskih rezultata, već i zbog opšteg zdravlja. U jednom intervjuu je rekao: 

- Nisam na specijalnoj ishrani zbog tenisa i da bih osvajao mečeve, već zato što je to dobro za moje telo. Ta dijeta je odraz mog načina života. Neću odustati od nje zato što mi više nije prioritet da pobeđujem, osvajam titule i budem najbolji na svetu.

Pročitajte: Zdravstveni problem promenio sve u Novakovom životu, ovoga mora strogo da se pridržava

Đoković je poznat po svojoj rigoroznoj dijeti koja uključuje bezglutenske pahuljice, mešavinu orašastih plodova, voće i zdrava ulja za doručak, dok za ručak jede testenine od kinoe ili heljde uz sveže povrće, a za večeru se oslanja na bogat unos proteina u obliku mesa ili ribe. Njegova disciplina u ishrani je do sada bila ključan faktor u postizanju vrhunskih rezultata na terenu.

Ostaje nam da vidimo da li je uživanje u banici bio samo trenutak uživanja ili nagoveštaj promene u životu i karijeri Novaka Đokovića. 

Komentari. (0)

Loading