Recepti
Sloba Stefanović savršeno dočarao ukuse jeseni: Čizkejk od bundeve, poslastica koja će vas oduševiti
10.10.2024 09:20
Gastroglumac Sloba Stefanović ima recept za savršen čizkejk od bundeve
- Pažnja! Sledi apsolutno savršen recept – ovim rečima je glumac Slobodan Stefanović najavio svojih ruku delo na društvenoj mreži Instagram. Prvak Pozorišta na Terazijama, Slobodan Stefanović, široj publici koja ga prati na spomenutoj društvenoj mreži, poznat je kao Gastroglumac.
Domaćin i voditelj kulinarskih TV emisija "Mr. Kitchen" i "Gastro Maestro", svoj kreativni izraz uspešno izražava u oba domena, glumi i kuvarstvu.
Njegov recept za čizkejk od bundeve je bogata, kremasta kombinacija sira i prepoznatljivog ukusa tzv. kraljice jeseni, bundeve.
Čizkejk od bundeve je idealan desert za nastupajuće dane i jesenje ili zimske svečanosti.
Kora
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
- 40 g šećera
Pročitajte Kraljica jeseni, a i trpeze - kremasti potaž od bundeve nikada nije bilo lakše pripremiti
Fil
- 500 g maskarpone sira
- 400 g kisele pavlake
- 500 g pirea od bundeve
- 250 g šećera
- 3 cela jajeta + 2 žumanceta
- 5 punih kašika brašna
- 1 kašikica cimeta
- 1 mahuna vanile
- 1 limun (kora)
- 80g seckanih oraha
- 80 g suvog grožđa
Oljuštite bundevu i isecite na kockice, pa kuvajte u vodi 15 minuta. Ocedite dobro, stavite kocku putera i ispasirajte štapnim mikserom. Za koru sve sastojke pomešajte i utapkajte u pek-papirom obložen kalup veličine 26 cm.
Pročitajte Kad gurman kuva - Bojana Stamenov pokazala najbolji recept za raviole s mesom
Za fil sve zajedno umutite mikserom pa prelijte preko kore. Pecite u rerni na 180ºC 45 min.
Pri serviranju pospite vanilin-šećerom i dodajte kuglu sladoleda ili umućenu slatku pavlaku.
Pročitajte Slasno i osvežavajuće - Sloba Stefanović ima recept za najbolju letnju poslasticu
Aroma bundeve, orašastih plodova, vanile, cimeta i citrusa oplemeniće svaki prostor. Čizkejk od bundeve garantovano vraća osmeh na lice, a jesenja atmosfera u vašem domu samo uz kolač poput ovog biće savršeno upotpunjena.
Komentari. (0)